Tekniker som hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Problem med räckvidden för dina Arduinos? MySensors

Kategori:

, ,

– Taggar:

ArduinoUno_R3_Front[1]

Vi har tidigare skrivit om hur du kan skapa billiga Arduino sensorer med hjälp av MySensors. Om du märker att du har problem med räckvidden så finns det lite tips & trix för att åtgärda detta.

Som jag förstår det så har NRF24L01+ modulen lite snålt tilltagna kondensatorer vilket gör att modulen kan få lite för snålt med ström ibland. Men det går att åtgärda genom att koppla in en egen kondensator.

Du behöver en kondensator med ett värde runt 47 uF som kopplas över VCC och GND på NRF24L01+ modulen. Sidan med <-<-< pilarna är GND. Se bild nedan.

capacitor plus

På bilden nedan ser du VCC och GND.

nrfTop[1]

Vilket bör se ut ungefär så här när du är klar.

decupling

Sen kommer vi till spänningsmatningen. NRF24L01+ modulen kräver en jämn och fin 3.3 utspänning. Så om du fortfarande har problem kan en regulator avhjälpa problemet. T.ex. en LE33CZ. Det är en 3 pins regulator som är enkel att koppla in.

LE33CZ

Det finns även NRF24L01+PA+LNA moduler som ska klara runt 1000 meter och har extern antenn. Dessa kräver lite mer ström men har oftast samma pin-out som den vanliga NRF24L01+.

2.4ghzmedantenn

Det finns mer info om vad du kan göra när du får problem med räckvidden på MySensors hemsida: http://www.mysensors.org/build/debug

Lycka till! 🙂

Har du precis börjat med smarta hem eller redan kommit en bit på resan? Läs mina dedikerade guider om smarta hem. Dom ger dig kunskaper och insikter som hjälper dig fatta rätt beslut i din resa.


Kommentarer

Ett svar till ”Problem med räckvidden för dina Arduinos? MySensors”

  1. […] Har du problem med räckvidden kan du även kolla in artikeln vi skrev om räckvidd. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *



Vill du lära dig mer om smarta hem
och inte riskera missa några nyheter?
prenumerera då på bloggen via mail.

Taggar:

Gateway / Kontrollers & mjukvaror

Det finns idag en uppsjö tekniker och enheter på marknaden, tyvärr så finns det inte någon perfekt lösning ännu, utan varje lösning har sina styrkor och svagheter. För att du lättare ska kunna välja vilket spår som passar dig så har jag samlat alla tekniker jag testat och en bra sammanfattning om dom. Utifrån det kan du själv avgöra vad du anser mest lämpat. Är du osäker på vart du ska börja så kolla in min nybörjarguide om smarta hem, där får du tips på vad du ska leta efter och fundera över innan du kör igång.