Om

Hej och välkommen till Automatiserar.se!

På vår sida hittar du det mesta som har med hemautomation och smarta hem, vi har hållit på sedan slutet av 2014. Vi har som mål att själv lära oss mer hela tiden. Att göra vårt egna hem smart, både för att spara tid och underlätta vardagen med små automationer. Här har vi skrivit guider, recensioner och tester på det mesta inom hemautomation och smarta hem.

Vårt mål är att göra det lättare för alla att komma igång med smarta hem och undvika vanliga fallgropar. Vi delar med oss av erfarenheter, tips och guider inom smarta hem och hemautomation, detta för att få en bekvämare och mer automatisk vardag.

Automatiserar.se startades i slutet av 2014, Vi har sedan staten drivit sidan helt på fritiden och utan reklam. Vi tycker det är både roligt och lärorikt att dela med oss av information. Fram tills nu har vi producerat över 350 sidor och fått mängder med följare som tipsar oss om nyheter.

Söker du bloggflödet med alla inlägg? Vi har flyttat in det till ”blogg” på menyn. Är du nybörjare så kolla in vår guide Grunderna i smarta hem.

Vem är jag som driver sidan?

Automatiserar.se drivas idag av Markus Jakobsson från Härnösand. Till vardags arbetar Markus med it och har hållit på med det sedan början av 2000. På sidan postar Markus med alias ”Ispep” eftersom det var det namn kontot skapades med när bloggen började.

Tycker det är roligt att lära mig nya saker och gillar att dela med mig av kunskap. Därav försöker vi hela tiden hitta roliga och intressanta saker att skriva om och testa. Du kanske har märkt att det ibland kan ta tid att få svar eller innan nya inlägg publiceras. Detta beror till stor del på att sidan drivs helt på fritiden. Vilket gör att tiden för att prioritera sidan inte alltid räcker till. Men vi gör vårt bästa!

Tester och utvärderingar

Vi testar en hel del sensorer och teknisk utrustning sedan start (kolla in vårt arkiv här). I dessa tester försöker vi alltid hitta det optimala användningsområdet för utrusningen. Bara listan med de kontrollers vi testat sedan starten är rätt lång (Läs om alla Kontrollers ).

Det som gör det möjligt för oss att göra detta är donationer och testexemplar av olika enheter. Vi har alltid haft som mål att återinvestera dessa donationer i bloggen och än så har vi lyckats. Samtidigt ger detta oss möjlighet att lära oss själva om ny teknik och dela med oss av erfarenheterna som tack.

Har du något du vill att vi ska testa? Eller bara vill bjuda på en kopp kaffe kanske? Vi tar gärna en Swish kopp kaffe0705470065.

Vi tycker det är lika roligt nu 2021 som det var 2014 när vi startade. Dvs att dela med oss av det vi lär oss när vi själva bygger våra egna smarta hem. När vi gör något så brukar vi dela med oss av allt som behövs för att själv kunna återskapa lösningar vi gjort eller skrivit om. På vägen har vi fått väldigt mycket positiv feedback och det uppskattas verkligen (många som gillat oss på Facebook, och det uppskattas!).

Vill du hjälpa Automatiserar.se på något sätt?

Vi har sedan start varit mycket noga med att aldrig ha reklam på sidan eller skapa beroenden mot någon extern part. Vi anser att reklam är störande och tar fokus från innehållet på sidan. Vi är därigenom en helt fristående blogg som tipsar om det vi anser fungerar bra idag. Detta utan att behöva vara partiska på något vis. Detta är möjligt med hjälp av den trevliga feedback och hjälp vi får från alla läsare.

Vill du hjälpa oss? Det finns några saker du kan få göra som uppskattas, men det är som sagt helt frivilligt 🙂

Om du gillar sidan, ge gärna en swish för att visa din uppskattning.
Om du gillar sidan, ge gärna en swish för att visa din uppskattning.

Tackar för besöket och hoppas du hittade det du sökte. Skulle du mot förmodan inte gjort det så besök vår hemautomationsgrupp på Facebook och berätta vad du saknade.

Vi försöker tipsa hur du själv kommer igång och automatiserar. Vi kör sidan helt på fritiden och är helt oberoende och gör detta för att det är roligt, vill du hjälpa Automatisear.se, dela, gilla och följer sidan så får vi motivation att göra ännu mer 🙂

// Markus Jakobsson ( Ispep )