Om automatiserar.se

På vår sida hittar du det mesta om hemautomation och smarta hem. Vi har hållit på att testa och skriva tips på bloggen sedan 2014. Vi har troligen gått igenom de flesta tekniker som funnits på marknaden sedan 2014. Så vi vet vilka förmågor, brister och egenskaper olika tekniker erbjuder. Vi strävar ständigt efter att göra vårt hem smartare och mer automatiskt. Vårt mål är att lära oss nya saker, spara tid och för att underlätta vardagen för övriga i familjen.

Vi driver sidan utan reklam och något motkrav. Här delar vi med oss av tips som förbättrar för läsare och kanske kan ge ovärderliga tips och inspiration för att göra hemmet tryggare och smartare. Vi anser att utan störande moment som reklam och krav på att vi ska använda en viss produkt eller tjänst, kan du som läsare lita på att tipsen som erbjuds är relevanta och verkligen genuina.

Med hjälp av donationer och tips från er läsare är det möjligt att driver sidan som vi gör nu, så stort tack till alla som väljer att stöttar oss. Alla donationer som kommer till bloggen används för att driva den och köpa tekniker att skriva om på bloggen 🙂

Intervjuer och exponeringar av Automatiserar.se

Vi har under tiden vi drivit sidan ställt upp på en mängd intervjuer och även hjälpt en mängd privatpersoner att komma vidare med sina idéer och designer på smarta hem.

Några av de företag vi varit med fått ett nyhetsbrev publicerat hos är Dalakraft (extern länk) , Jämtkraft och Enkla elbolaget. Vi har dessutom blivit intervjuade och kommet med en råd till energimyndighetens utredning i Besmå (extern länk), vilket känns som en bekräftelse på att vi har lång och gedigen kunskap inom området hemautomation.

Dessutom är det många företag som kontaktar oss för att utvärdera och ge utlåtanden om kommande produkter. Vilket är något vi gillar eftersom det ger en möjlighet att påverka något till det bättre.

Vårt mål är att göra det lättare för alla att komma igång med smarta hem och undvika vanliga fallgropar. Vi delar med oss av erfarenheter, tips och guider inom smarta hem och hemautomation, detta för att få en bekvämare och mer automatisk vardag.

Vi har under åren byggt upp flera sociala medier där du kan ställa frågor och diskutera med likasinnade. Skulle du vilja få hjälp att designa en smarta hem lösning eller få tips på vad som passar dig så tar vi på oss konsultation med kvällstid.

Vem är jag som driver sidan?

Automatiserar.se drivas idag av Markus Jakobsson från Härnösand. Till vardags arbetar Markus som IT Arkitekt inom området utveckling och har hållit på med det sedan början av 2000. På sidan postar Markus med alias ”Ispep” (Eftersom det var det namn kontot skapades med när bloggen startade). Om det skulle finnas en officiell titel för detta så skulle det vara smarta hem arkitekt.

Markus tycker det är roligt att lära sig nya saker, dessutom gillar han att dela med av kunskap. Därav försöker vi hela tiden hitta roliga automationer och intressanta tekniker att testa och skriva om. Du kanske har märkt att det ibland kan ta tid att få svar eller innan nya inlägg publiceras. Detta beror på att sidan drivs helt på fritiden. Vilket gör att tiden för att prioritera sidan inte alltid räcker till.

Vi började i 2014 med en WordPress server i garaget, 2021-12-14 blev vi tvungen att flytta bloggen på grund av en uppgradering hos vår internetleverantör (ISP). Så nu finns sidan uppe i molnet. Sedan staten 2014 har sidan drivit helt på fritiden och utan reklam. Fram tills nu har vi producerat över +370 sidor och fått mängder med följare som tipsar oss om nyheter.

Nu betalar vi för webbhosting hos Loopia för de donationer vi får in från er läsare på Swish numret 🙂

Vill du få personlig rådgivning av oss så finns det nu möjlighet att köpa rådgivning av oss här

Tester och utvärderingar

Vi testar en hel del sensorer och teknisk utrustning sedan start (kolla in vårt arkiv här). I dessa tester försöker vi alltid hitta det optimala användningsområdet för utrusningen. Bara listan med de kontrollers vi testat sedan starten är rätt lång (Läs om alla Kontrollers ).

När vi samlade in alla sensorer blev det kaos i automationerna
Kan inte mer än säga att varje gång jag går in i rummet där detta ligger så händer det saker i HELA huset…

Det som uppskattas av många läsare är just opartiska tester. Många tillverkare hör av sig och vill att vi ska utvärdera testexemplar av nya tekniker, vilket vi brukar ställa upp på. Men då med kravet att vi får återge vårt resultat i sin helhet, vilket aldrig brukar vara ett problem.

Donationerna vi får till bloggen investerar vi i att driva bloggen och införskaffar även nya tekniker att skriva om. Detta ger oss möjlighet att köpa och testa nya intressanta saker. Vi får dessutom möjlighet att dela med oss av teknikerna och erfarenheterna vi fick som tack.

Vi tycker det är lika roligt nu 2022 som det var 2014 när vi startade. Dvs att dela med oss av det vi lär oss när vi själva bygger våra egna smarta hem. När vi gör något så brukar vi dela med oss av allt som behövs för att själv kunna återskapa lösningar vi gjort eller skrivit om. På vägen har vi fått väldigt mycket positiv feedback och det uppskattas verkligen (många som gillat oss på Facebook, och det uppskattas!).

Vill du hjälpa Automatiserar.se på något sätt?

Vi har sedan start varit mycket noga med att aldrig ha reklam på sidan eller skapa beroenden mot någon extern part. Vi anser att reklam är störande och tar fokus från innehållet på sidan. Vi är därigenom en helt fristående blogg som tipsar om det vi anser fungerar bra idag. Detta utan att behöva vara partiska på något vis. Detta är möjligt med hjälp av den trevliga feedback och hjälp vi får från alla läsare.

Vill du hjälpa oss? Det finns några saker du kan få göra som uppskattas, men det är som sagt helt frivilligt 🙂

Om du gillar sidan, ge gärna en swish för att visa din uppskattning.
Om du gillar sidan, ge gärna en swish för att visa din uppskattning.

Tackar för besöket och hoppas du hittade det du sökte. Skulle du mot förmodan inte gjort det så besök vår hemautomationsgrupp på Facebook och berätta vad du saknade.

Vi försöker tipsa hur du själv kommer igång och automatiserar. Vi kör sidan helt på fritiden och är helt oberoende och gör detta för att det är roligt, vill du hjälpa Automatisear.se, dela, gilla och följer sidan så får vi motivation att göra ännu mer 🙂

// Markus Jakobsson ( Ispep )