Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Falsklarm från Fibaro brandvarnare

Kategori:

, ,

– Taggar:

320x333xsmoke_image_05_3.png.pagespeed.ic.saSUeSDe-X[1]

För några veckor skrev jag ett test om denna brandvarnare. Den har fungerat finfint i flera månader men i veckan hände något med den.

Medans vi höll på att kliva upp kl 06:08 ändrade den status till utlöst, men inget ljud kom från den för ingen i huset hörde något. Jag såg det inte förrän senare på dagen då jag var på jobbet, att jag hade ett larm från Vera Alerts på mobilen.

När jag kom hem så hade brandvarnaren inte återställt sin status. För att återställa statusen fick jag hålla in knappen som finns mitt på enheten tills den pep till, och fortsätta att hålla den intryckt tills den började larma. Då återställdes statusen i Veran och enheten verkar fungera som tänkt.

Jag har fler brandvarnare i samma rum som Fibaro brandvarnaren, men den hade inte utlöst så det handlade om ett falsklarm.

Just säkerhetsenheter som en brandvarnare vill jag inte ha falsklarm från. Om jag inte varit hemma och fått larmet på mobilen via Vera Alerts, då hade jag inte tyckt det var speciellt kul om man skyndat sig hem med hjärtat i halsgropen för ingenting.

Om du varit med om något liknande själv så lämna gärna en kommentar nedan!

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.


Taggar:


Kommentarer

10 svar till ”Falsklarm från Fibaro brandvarnare”

 1. Fått samma problem 4 gånger sedan jag gick upp på firmware 4x har nu gått tillbaka till 3.6 och allt fungerar igen kör Fibaro HC2 Pro

  1. Tack för info Matte.
   Det hände idag för mig igen. Rätt drygt då jag var över 10 mil hemifrån och det piper till i mobilen att brandlarmet har gått. Men som tur var gick det att verifiera att det var ett falsklarm via övervakningskameran.

 2. Profilbild för Fredrik
  Fredrik

  Har samma erfarenhet på 3 st, inget större förtroende för de längre, använder ni de än?

  1. Jag gav upp att använda den när jag körde UI5, men sen när jag skaffade min VeraPlus med UI7 så tänkte jag att jag skulle ge den en chans till. Den har gått nu snart ett år utan att falsklarma. Vilket är längre än jag klarade med UI5 då det bara tog någon månad innan min började knasa.

   1. Nää nu gick det inge längre. 3 falsk larm den senaste veckan. Brandvarnaren har triggats och börjat pipa utan anledning. Nu ger jag upp den och har tagit ur batteriet.

 3. Jag har satt upp ett system med fyra rökdetektorer. Efter några veckor börjad den ena ge falsklarm under natten.
  Jag har nu reklamerat detektorn och vi får se om den nya funkar bättre.
  Jag kan nämna att de övriga tre har funkat utan problem.

 4. Hur går det för er? Jag har 5 st varav en position falsklarmar. Jag har växlat smokesensor med en annan men problemet stannar på positionen. Har sänkt känsligheten. Men ändå ett falsklarm. Detta är i ett uthus. Inte dammigt eller rökigt men kallt. Inte minusgrader.

 5. Jag har haft ett falsklarm på min för ett par månader sen. Var som tur var hemma då. Har nu skaffat en kamera i alla rum där jag har brandvarnare.

  I övrigt tycker jag batteriet gått åt fort. Det räckte i ett år?

 6. 5 år sen till detta inlägg. Har haft 5 st. Fyra uppe just nu. 3 som fel-larmat typ 6 eller 7 ggr totalt. Under ca 1 år. Blir reklamation på alla nu.

 7. Profilbild för Ingemar
  Ingemar

  Nu under semestern har jag fått falsklarm 3 ggr. Inte kul. Senast det hände var för ett par år sedan. Verkar hända när det är kvav/ fuktig luft som det kan vara i augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *