Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Uppdaterat vbscript för att ändra status på dina Vera enheter

vbscript

Jag har tidigare skrivit om ett skript som kan styra dina Vera enheter av och på. Det här är en uppatering av samma skript. Skillnaden nu är att du kan anropa den via kommandorad och skicka data till en ljus-sensor i Veran.

Om du t.ex. har en ljus-sensor som du hämtar data från internet eller liknande kan du enkelt anropa skriptet via kommandorad och ange vilket värde som enheten ska ha.

För att anropa skriptet via kommandorad så kan du använda cscript.exe vera.vbs %Enhet% %Data% %Typ%. %Enhet% byter du ut till dina ditt DeviceID på enheten du vill styra i Veran. %Data% är värdet som enheten ska ha, 0 eller 1 för att sätta på en av och på enhet. Eller t.ex. 200 för en ljus-sensor. %Typ% blir 1 för av och på enhet, och 2 för ljus-sensor.

T.ex. om du vill sätta på enhet 42: cscript vera.vbs 42 1 1

Om du vill stänga av enhet 42: cscript vera.vbs 42 0 1

Om du vill sätta värde 200 från en ljussensor till enhet 119. cscript vera.vbs 119 200 2

Mer hjälp finns dokumenterad i själva skriptet som du kan ladda ner här. Döp om till .vbs. Det finns en anledning till att jag har uppdaterat skriptet och det har med solinstrålning att göra, mer info kommer snart ang detta 🙂

Om du gillar powershell så kolla även in Ispeps Powershell skript.

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.


Taggar:


Kommentarer

Ett svar till ”Uppdaterat vbscript för att ändra status på dina Vera enheter”

  1. […] I filen som går att ladda hem ovan så följer även två andra filer med. Vera.vbs vilket är ett skript som tar emot argument via kommandorad. Så du kan t.ex. skriva ”cscript.exe vera.vbs DEVICEID VÄRDE 2″ för att mata solinstrålningsenheten med data. Läs mer om Vera.vbs här. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *