Din varukorg är för närvarande tom!
Tekniker som hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.
Få bättre koll på din Vera med Event Watcher plugin
Event Watcher är ett plugin som visar bl.a hur minnes och cpu-användningen ser ut på din Vera. Du kan generera enkla grafer med rapporterna som följer med och det bästa är att den går att kombinera med DataMine för att få bättre grafer.
Så här ser länkarna ut till de rapporter som kommer med själva plugin. Och som ni ser visar den direkt lite siffror över minnesanvändningen.
Klickar jag på Vera Cpu ger den mig denna graf.
Klickar jag på Vera Memory ger den mig denna graf.
Det går även att få en översikt över hur många procent batteri som finns kvar i enheterna. Den klarar dock inte ÅÄÖ speciellt bra som ni ser nedan.
Och som jag nämnde tidigare så går att att koppla enheten till DataMine för att få bättre grafer än de som följer med. Nedan kan vi se hur cpu användningen är på min Vera3 under en dag. Den överstiger inte ens 0.45 vilket betyder att CPU inte är speciellt belastad trotts många enheter. Vill ni läsa mer om vilka gränser som CPU belastningen bör hålla sig inom, kan ni göra det här.
En annan intressant graf är minnesanvändningen. Här nedan ser ni hur grafen ser ut efter Veran startas om.
Som ni ser så frigörs en hel del minne efter omstarten. Så om ni har problem med att få tillräckligt med minne över till Veran ger en omstart effekt. Vill du schemalägga en omstart varje natt så kan du läsa mer här om hur du gör det.
Jag tycker Event Watcher ger en bra system översikt och gillar att den går att koppla till DataMine. Det går att det går lättare att gå tillbaka i tiden ifall jag behöver felsöka vad som hände en viss tidpunkt.
Nexa -> Telldus -> Switchking -> Z-wave -> Vera
Har du precis börjat med smarta hem eller redan kommit en bit på resan? Läs mina dedikerade guider om smarta hem. Dom ger dig kunskaper och insikter som hjälper dig fatta rätt beslut i din resa.
Kommentarer
5 svar till ”Få bättre koll på din Vera med Event Watcher plugin”
Tycker ni lämnade bort en bra egenskap med EventWatcher från denna presentation, nämligen Variable and Event Log sidan. Sidan innehåller en tidsstämplad lista över händelser i Veran och ger en mycket bra överblick för vad som händer. Man kan också excludera variabler man inte bryr sig om med ”ExcludeVariablesFile” och inkludera andra variabler som man är intresserad av med ”ExtraVariablesFile”. Man kan även skriva egna eventer till listan med lite lua:
local function myEvent (text)
local url = require ”socket.url”
luup.inet.wget (”http://127.0.0.1:3480/data_request?id=lr_EventWatcher&event=” ..
url.escape(text))
endmyEvent ”Egen text här som dyker upp i Value kolumnen”
Bra tillägg! Roligt att du delade med dig av lua koden 🙂
lua koden kommer från användar manualen för EventWatcher -> http://forum.micasaverde.com/index.php?action=dlattach;topic=16984.0;attach=14434
Hittade en nyare manual här -> http://forum.micasaverde.com/index.php?action=dlattach;topic=16984.0;attach=21327
Bra info 🙂
Intressanta sensorer på bloggen
Jag har testat många sensorer på bloggen, här ser du några av dom. Är du intresserad av att veta vad vi tycker om respektive sensor så klicka på bilden för att få veta mer.
Vill du lära dig mer om smarta hem
och inte riskera missa några nyheter?
prenumerera då på bloggen via mail.
Taggar:
Gör ditt hem Smartare med några av dessa tillbehör
Jag har testat många enheter som gör min vardag lite enklare och smartare, vissa bra och vissa mindre bra. Många är helt vanliga enheter som fått smarta funktioner eller tekniker installerad. Något som jag sedan försöker använda för att göra familjens vardag enklare och vårt hem smartare. Är du intresserad av att se vad du kan göra med dessa enheter så klicka på bilden för att läsa mer om hur vi upplever den.
Gateway / Kontrollers & mjukvaror
Det finns idag en uppsjö tekniker och enheter på marknaden, tyvärr så finns det inte någon perfekt lösning ännu, utan varje lösning har sina styrkor och svagheter. För att du lättare ska kunna välja vilket spår som passar dig så har jag samlat alla tekniker jag testat och en bra sammanfattning om dom. Utifrån det kan du själv avgöra vad du anser mest lämpat. Är du osäker på vart du ska börja så kolla in min nybörjarguide om smarta hem, där får du tips på vad du ska leta efter och fundera över innan du kör igång.
Lämna ett svar