Få bättre koll på din Vera med Event Watcher plugin

eventwatcher

Event Watcher är ett plugin som visar bl.a hur minnes och cpu-användningen ser ut på din Vera. Du kan generera enkla grafer med rapporterna som följer med och det bästa är att den går att kombinera med DataMine för att få bättre grafer.

Så här ser länkarna ut till de rapporter som kommer med själva plugin. Och som ni ser visar den direkt lite siffror över minnesanvändningen.

eventwatcher2

Klickar jag på Vera Cpu ger den mig denna graf.

eventwatcher3

Klickar jag på Vera Memory ger den mig denna graf.

eventwatcher5

Det går även att få en översikt över hur många procent batteri som finns kvar i enheterna. Den klarar dock inte ÅÄÖ speciellt bra som ni ser nedan.

eventwatcher4

Och som jag nämnde tidigare så går att att koppla enheten till DataMine för att få bättre grafer än de som följer med. Nedan kan vi se hur cpu användningen är på min Vera3 under en dag. Den överstiger inte ens 0.45 vilket betyder att CPU inte är speciellt belastad trotts många enheter. Vill ni läsa mer om vilka gränser som CPU belastningen bör hålla sig inom, kan ni göra det här.

cpuload

En annan intressant graf är minnesanvändningen. Här nedan ser ni hur grafen ser ut efter Veran startas om.

memmory

Som ni ser så frigörs en hel del minne efter omstarten. Så om ni har problem med att få tillräckligt med minne över till Veran ger en omstart effekt. Vill du schemalägga en omstart varje natt så kan du läsa mer här om hur du gör det.

Jag tycker Event Watcher ger en bra system översikt och gillar att den går att koppla till DataMine. Det går att det går lättare att gå tillbaka i tiden ifall jag behöver felsöka vad som hände en viss tidpunkt.

5 reaktioner på ”Få bättre koll på din Vera med Event Watcher plugin”

 1. Tycker ni lämnade bort en bra egenskap med EventWatcher från denna presentation, nämligen Variable and Event Log sidan. Sidan innehåller en tidsstämplad lista över händelser i Veran och ger en mycket bra överblick för vad som händer. Man kan också excludera variabler man inte bryr sig om med ”ExcludeVariablesFile” och inkludera andra variabler som man är intresserad av med ”ExtraVariablesFile”. Man kan även skriva egna eventer till listan med lite lua:

  local function myEvent (text)
  local url = require ”socket.url”
  luup.inet.wget (”http://127.0.0.1:3480/data_request?id=lr_EventWatcher&event=” ..
  url.escape(text))
  end

  myEvent ”Egen text här som dyker upp i Value kolumnen”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *