Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Vad ska ingå i nästa del om Homey?

Kategori:

– Taggar:

Den här veckan hade vi inte med så mycket som vi hade tänkt tyvärr. Men det kanske var bra, för vi har fått veta att vi kommer få tillgång till en Homey Bridge framöver(extern länk). Så vi funderar nu på om det skulle vara intressant att även få med information om den i serien vi skriver ”Guide för nybörjare med fokus på Home Assistant och Homey”, eller räcker det med Homey Pro där?

Det här inlägget publicerar vi uteslutande för att få feedback på om vi gör rätt saker, och om det är på väg åt rätt håll. Så tycker du som läsare att det är fel eller att innehållet borde vara annorlunda, säg då gärna till. För att skapa material som du som läsare ändå inte finner något värde i blir inte bra för någon.

Veckan som gått

Det första vi vill göra är att säga: Stort tack till alla er som stöttat bloggen både genom att bjuda på kaffe och komma med tips och feedback! Det uppskattas enormt mycket av oss och driver bloggen framåt. Vi lägger en hel del tid på att skriva alla dessa guider, och när vi hör att det gör skillnad och underlättar för dig som läsare då vet vi att det skapar ett värde 🙂

Om vi ska summera den här veckan så la vi närmare 20 timmar totalt, mycket av tiden var att skapa förutsättningar för att göra bättre innehåll till YouTube. Resultatet blev filmen nedan. Mycket av tiden var för att lära oss mer om programmet som användes (DaVinci Resolve), och spela in och klippa hur alla steg såg ut i Home Assistant.

Följande film är publicerad till: Del 2 – Installera Mosquitto broker och Zigbee2mqtt på Home Assistant. Kom gärna med feedback på formatet och innehållet, och om du ser ett värde i den tid vi lägger på Youtube med så följ oss gärna där med (extern länk).

Filmen ovan skapades med Davinchi resolved 18 (extern länk) och blev närmare 20 minuter lång. Är den här typen av upplägg på film bra? Vi fokuserade på att gå igenom orsaken till valet, vilka tekniker och varför vi väljer just dom. Sedan detaljer och en mängd tips för att maximera förutsättningarna för en stabil installation. Är det ett bra koncept även framåt?

Den Homey Pro vi jobbar med i guiden.

Är det bra att vi märker innehållen med nivåer, typ ”basic”,”advanced”,”expert”? De inlägg som vi kommer skriva om framåt kommer bli mer och mer mot Advanced & Expert desto längre in i serien vi kommer. Men vårt mål är att även du som nybörjare ska ha alla förutsättningar för att följa med i de inläggen med, detta genom att börja med ”basic” inläggen som bygger mot de andra.

Vi skulle därför uppskatta feedback nu på befintliga inlägg i serien, samtidigt så vill vi ha fler önskemål om vad kommande delar ska innefatta.

Utöver serien så kommer vi publicera fristående inlägg med. Så är det något vi borde skriva om som du saknar på bloggen, fick önskemål på vårt Instagram(extern länk), där efterfrågades mer innehåll om hur prestandan i Home Assistant ska planeras och hur Google Coral hjälper till med bildanalys. Så du kan även där följa oss och komma med tips på innehåll.

Den här bilden är ett exempel på hur vår Google Coral och Frigate identiferat vår katt på gården.

Rekommenderas läsning den här veckan:

Tack till alla er som bjudit på kaffe via Swish till 0705470065 och därigenom stöttar bloggen. Om ni undrar vad vi gör med bidragen så går det oavkortat till kaffe och teknik att skriva om 🙂

Har du precis börjat med smarta hem eller redan kommit en bit på resan? Läs våra dedikerade guider om smarta hem. Dom ger dig kunskaper som hjälper dig fatta rätt beslut i din resa.


Kommentarer

Ett svar till ”Vad ska ingå i nästa del om Homey?”

  1. Tack för att ni tar er tiden!
    Jag har nyss beställt min första Raspberry Pi, extern ssd hårddisken meraenligt ert första Home Assistent inlägg i serien. Väntar med spänning på att få försöka följa era guider på riktigt!

    Så nu får gärna tänka på oss (ej systemutvecklare eller tekniknördar) som sneglat på smarta hem ett tag och nu vågar oss in med förhoppningen att även vi ska ta oss över alla starttrösklar levande 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Vill du lära dig mer om smarta hem
och inte riskera missa några nyheter?

Taggar:

Gör ditt hem Smartare med några av dessa tillbehör

Vi har testat många enheter som gör vår vardag enklare och smartare, vissa bra och vissa mindre bra. Många är helt vanliga enheter som fått smarta funktioner eller tekniker installerad. Något som vi sedan försöker använda för att göra vår vardag enklare och vårt hem smartare. Är du intresserad av att se vad du kan göra med dessa enheter så klicka på bilden för att läsa mer om hur vi upplever den.