Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Bild som visar att vad som helst kan ha hänt den här veckan på bloggen.

Vecka 49 – Nyheter Inom smarta hem & bloggen

Den här veckan har det inte varit allt för mycket nyheter som vi snappat upp, har du hört eller sett något som kan vara av intresse att dela?

På bloggen har vi sammanfattat vårt test av Homey Pro 2023, nu är fokus på att samla det som är relevant just runt Homey Pro 2023 där. Det är allt från olika funktionaliteteter till vilka sensorer vi testat och vilket resultat vi fick. Ett exempel är Lidl Smart USB extension lead, enheten gick att få in i Homey Pro 2023 men fungerade inte som det är tänkt, den typen av insikter sammanfattar vi där. Något som gör det enklare för dig som har ett specifikt intresse av en sensor.

Vi har även ändrat en del i testet av Xiaomi Aqara temperatur och luftfuktighetssensorn. Innehållet och upplägget på den sidan är precis samma som Homey Pro 2023, gillar du strukturen eller behöver vi ändra något i den?

Övriga nyheter

Vi ser hur Home Assistant mer och mer blir accepterat hos de större tillverkarna. Det finns ett program där tillverkare kan visa till vilken nivå dom stödjer projektet. Det du där vill se är ”Works Locally With Home Assistant”, vilket är att du fullt ut kan nå den enhet du köpt lokalt. Nu HomeWizard har nu gått med i ”Works Locally With Home Assistant” programmet (extern länk). Ännu ett steg som visar hur stort open source projektet Home Assistant blivit.

Nu är just Homewizard ett märke vi inte själv testat ännu, men det ser ut att finnas en del roliga enheter hos dom, har du testat någon från dom och vad tycker du i så fall?

Källa till bilden och nyheten: HomeWizard joins Works With Home Assistant program – Home Assistant (home-assistant.io) (extern länk)

Att som konsument få koll på hur din enhet integreras är mycket välkommet, för det är mycket svårt att avgöra hur tex WIFI enheter ska integreras innan dom köpts. Bilden nedan är något som tillverkare nu kan stoltsera med om dom går med i programmet, och min syn på detta är att vi borde få mindre problem med sensorer som slutar fungera för att tillverkare ändrar till exempel API:er om dom är med i detta program.

Dom nivåer som finns i programmet är följande som på bilden ovan. Källa till bilden är partner sidan hos Home Assistant (extern länk)

Vill du läsa mer om det här programmet så finns följande sida: Works with Home Assistant (home-assistant.io) ( extern länk)

Stort tack för den här veckan

Stort tack till er som stöttat bloggen och bjuder/bjudit på Swish-kaffe på 0705470065. Det uppskattas och vi använder det för att köpa kaffe, driva bloggen och köpa enheter att skriva om.

Vill du stötta bloggen på andra sätt? Vi har designat egna hållare och 3D-printat till den här sensorn. Om någon köper hållare så går alla pengar uteslutande till att driva och köpa innehåll att skriva om på bloggen, så det gynnar dig igen

Du kan även följ oss på Instagram ( https://www.instagram.com/automatiserar/ (extern länk), där brukar vi dela vad som händer löpande och om vi hittar några erbjudanden på roliga tekniker. Sen har vi Facebook med där vi delar snarlik information som på Instagram – https://www.facebook.com/automatiserar/ (extern länk)

Genom att prenumerera på bloggen så får du hela inlägg som mail varje gång vi publicerar något.

Så här mycket lyckades vi skapa den här veckan på bloggen, vi önskar dig en fortsatt trevlig söndagsmorgon.

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *