Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

HÖGA Elpriser och smarta hem

Vi på Automatiserar.se är långt från ensamma att se hur spotpriserna för el skenar och skapar stora utgifter hemma… Under många år har bloggen fokuserat på att skriva och delat tips om smarta hem. Fokus har varit att skriva tipsen utifrån att spara tid, göra hemmet säkrare och bekvämare. Ofta får vi feedback som menar att investeringarna i smarta hem är svåra att räkna hem på grund av dyra inköp. HÖGA Elpriser och smarta hem för att hålla nere/förflytta förbrukningen av el är en bra kombination, troligen blir det lättare att räkna hem investeringar i teknik med dessa höga priser…

Vi kan summera år 2022 med att vi under året minskat vår förbrukning i hushållet med 52%, detta genom smarta lösningar som vi nämner i inlägget längre ner. Vi hoppas där kunna ge dig tips på hur du själv kan spara pengar med relativt enkla medel med.

Att det har varit svårt att räkna hem har vi hållit med om när elen kostat under kronan kilowatten, men med ett kilowattpris på över 7kr!! så går det snabbt att räkna hem dessa inköp av tekniker, dvs dom som möjliggör automationer av annan utrustning. Allt från styrning av luftvärmepump till små saker som dimmra alla lampor till 80-90% när elen är som dyrast gör nu skillnad i den totala kostnaden med, dvs när vi behöver lampan igång annars släcks dom helt.

Sensibo Air
Fortfarande så använder vi oss av Sensibo Air för att hantera luftvärmepumpen när det blir som effektivast att köra den.

Så i vårt inlägg nedan där vi samlat alla tekniker vi skrivit om på bloggen utifrån sätt att spara pengar rekommenderas starkt. Vi tar gärna emot fler tips där med för att hjälpa alla att spara pengarna till något roligare.

Rekommenderad läsning för att hitta sätt att spara pengar med hemautomation.

Vi tog oss en funderare över hur bloggen granskas av läsare över tid. Vi försökte summera utifrån hur många minuters lästning det i snitt varit på sidorna och därigenom även granskats. Vi blev smått chockade när vi insåg att det var mer än 4.200.000!!! minuters totalt läsande av inlägg på vår blogg.

Med det så vill vi mena att det vi delar med oss av accepteras och uppskattats av många under alla de år vi kört bloggen. Nu ska de siffrorna tas med en stor nya salt, men de ger ändå en fingervisning. Men det känns riktigt roligt att så många väljer att följa och lyssna in på våra tips 🙂

Ett sätt att spara pengar och förbättra komforten i ditt hem är att lära dig mer om hur ditt hem faktiskt fungerar och vad som påverkar dess energiförbrukning. En bra plats att börja är att ta reda på hur mycket energi ditt hem faktiskt använder och var den energin går. En enkel och billig möjlighet är att använda strömbrytare som kan mäta effektförbrukning i kombination med avläsning från elmätaren, det kan ge en bild över vad som drar el över tid, och sedan med hjälp av det börja räkna på vad som är värt att uppgradera / automatisera i hemmet.

Så med det här korta inlägget och länken till mer tips så hoppas vi kunna hjälpa fler att hitta små guldkorn för att minska eller förflytta sin elförbrukning till en billigare tid.

Stort tack till alla läsare som bjudit på kaffe och kommit med feedback till bloggen, det behövs för att få saker att skriva om.

Har du precis börjat med smarta hem eller redan kommit en bit på resan? Läs våra dedikerade guider om smarta hem. Dom ger dig kunskaper som hjälper dig fatta rätt beslut i din resa.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Vill du lära dig mer om smarta hem
och inte riskera missa några nyheter?

Gör ditt hem Smartare med några av dessa tillbehör

Vi har testat många enheter som gör vår vardag enklare och smartare, vissa bra och vissa mindre bra. Många är helt vanliga enheter som fått smarta funktioner eller tekniker installerad. Något som vi sedan försöker använda för att göra vår vardag enklare och vårt hem smartare. Är du intresserad av att se vad du kan göra med dessa enheter så klicka på bilden för att läsa mer om hur vi upplever den.