Har nu startat min Homey och lagt till några Aqara sensorer.

Del 1 – Installera Homey

Idag packade jag upp Homey som tillverkaren Athom skickat till Automatisera.se.

Vid uppstart av enheten började den prata med mig, var inte alls beredd på att den kunde det. Där fick jag instruktioner till vilken webbadress jag skulle surfa. Jag valde att göra det på mobilen för att komma igång. Ännu en effektfull sak var det pulserande ljuset.

Vi ser att du hittat in till ett äldre inlägg om Homey, om det inte är något specifikt du söker om just den här versionen så rekommenderar vi att du spanar in dom senaste guiderna om Homey här – Guide För Nybörjare Med Fokus På Home Assistant Och Homey.

I inlägget ”Del 1 – Installera Homey” skriver jag om dem steg jag tog för att komma igång med Homey, jag kommer i del 2 skriva om hur jag fick in mina Zigbee Aqara sensorer som inte gick att få in i VeraSecure. Det tog mig ca ~5 minuter att komma igång med Homey och en timme att skriva om det.

Missa inte vårt nya genomgående test av Homey, här visar vi många bra automationer Homey kan utföra för att underlätta vardagen.

https://www.automatiserar.se/alltomhomey/

Installation

När jag kopplade in strömmen blev jag förvånad när den började prata! Var inte beredd på det, vilket gjorde att filmen nedan blev lite skakig tyvärr.


För att komma igång med Homey:n så surfade jag till adressen jag fick uppläst: https://setup.athom.com, från och med version 2.0 av Homey så måste man använda mobilen för att konfigurera enheten, så jag valde att göra allt via mobilen direkt.
Nedan är de steg jag tog för att komma igång.

Börja installationen
Börja installationen

Koppla upp telefonen mot Homey:n
Koppla upp telefonen mot Homey:n

Välj ett wifi som du vill att din Homey ska koppla upp på.
Välj ett wifi som du vill att din Homey ska koppla upp på.

För att köra Homey så behöver du registrera ett konto
För att köra Homey så behöver du registrera ett konto

När allt är klart så börjar den ladda hem en röst.
När allt är klart så börjar den ladda hem en röst.

Nu är det bara att ladda hem appen till telefonen
Nu är det bara att ladda hem appen till telefonen

I Google Play finns Homey, ladda hem den för att köra vidare.
I Google Play finns Homey, ladda hem den för att köra vidare.

Första inloggningen i appen
Första inloggningen i appen

Nu kunde jag börja registrera mina Aqara sensorer (sensorerna på bilden nedan), vilket är Zigbee sensor med en väldigt liten formfaktor. Jag kommer fortsätta skriva om Homey under veckan. Fram tills dess tar jag gärna emot mer tips! Ikea fjärrkontrollen ligger till höger på bilden för att visa hur små zigbee enheterna är.

Har nu startat min Homey och lagt till några Aqara sensorer.
Har nu startat min Homey och lagt till några Aqara sensorer.

Jag vill även tacka m.nu som nämnde bloggen för företaget Athom och gjorde det möjligt att testa och skriva om Homey.


inlägg kommer publiceras löpande framöver. Följ Automatisear.se på facebook för att inte missa kommande inlägg. Har du tips eller vill diskutera något? Gå med i vår hemautomationsgrupp på Facebook.

Är du sugen på att köpa en Homey så finns Homey hos M.nu.

// Markus (Ispep)


9 reaktioner på ”Del 1 – Installera Homey”

 1. Spännande! Jag följer detta stort intresse. Jag har själv en VERA Plus och funderar på att byta kontrollenhet ibland. Det skulle också vara kul om du kunde få testa Arlos senaste ”Arlo Smarthub” med z-wave. Lycka till med bytet.

 2. Ser fram emot den här installationen! Har själv en Homey, som sonen skulle installera flera av våra pluggar mm, men det har inte gått så bra.Verkar som att ”meschnätverket” inte funkar så bra. Och redan installerade puckar inte går att lägga till.
  Så jobba på, så kanske jag själv kan får till det någon gång!
  Det ska bli såå spännande!

  1. Börja alltid med att ”ta bort” nya enheter även om de är nya. Då kommer det gå mycket bättre att lägga till dom som nya.

 3. Pingback: Addera enhet till Homey | Lösningar för smarta hem

 4. Pingback: Flows & Apps i Homey 2.0 | Lösningar för smarta hem

 5. Pingback: Test av Xiaomi Aqara temperatursensor | Lösningar för smarta hem

 6. Pingback: Få ett smartare hem Flic | Tips för smartare hem

 7. Pingback: Vad kan du göra med Flic Hub? | Tips för smartare hem

 8. Pingback: Hur viktigt är WIFI i smarta hem? | Tips för smartare hem

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *