Ljudassistenten Google Home Mini introduceras i min hemautomation

Röststyrning med Google Home

Tänker börja testa röststyrning i kombination med hemautomation. Jag inser att det finns mycket att testa och olika scenarion att utvärdera.

Jag behöver därför lite hjälp med tips och idéer på vad jag bör testa och skriva om.

*** Nu finns testet och utvärderingen publicerad här – 2018-12-03 ***

Har du erfarenhet av röststyrning eller tips på hur jag ska komma igång med Google Home Mini? I så fall skriv gärna en kommentar eller gå in i hemautomationsgruppen och diskutera.

Med hjälp av tipsen kommer sedan ett utförligt test med de önskemål jag får in på röststyrning med Google Home Mini.

// Ispep

5 reaktioner på ”Röststyrning med Google Home”

 1. Hej! Med IFTTT kan du få den att göra lite vad som helst. Jag tänder fönsterlampor via webhook när man säger åt hen. Annars är nog styrning av spotify det jag använder mest. Lycka till!

 2. Va kul! Ska bli intressant att följa då jag själv köpte en precis. Hue + Google assistenten är klockrent. Trådfri + Assistenten är inte alls lika kul upplevelse tyvärr. Veran ska ersättas med hubitat innan jag ens försöker mig på att automatisera mer med hjälp av assistenten. Men ifttt som simon skrev öppnar verkligen upp möjligheter. Upplever dock att svenska är väldigt begränsande som språkval fortfarande. Engelska så fungerar allt väldigt smärtfritt.
  Lycka till =)

 3. Efter att precis provat Vera secure vilket inte föll mig i smaken fick den lämna för att istället göra plats för Athom Homey vilket känns klart bättre , skulle då klart vilja se någon integration mot denna pga

  1- Tror att i skrivandets stund Athom är det mest tilltalande på marknaden
  2-Google har den klart bästa röststyrningen

 4. Att styra (slå av/på, ljud, byta kanaler) TVn inkl. digitalbox och hembioförstärkare via integration till någon IR -enhet (t.ex Harmony Hub eller Broadlink RM) skulle vara intressant.

 5. Fungerar bra att kontrollera Vera med Home Assistantsom brygga. Lätt och enkelt att konfigurera med Home Assistant Cloud (5$/mån). Med lite mer ”jobb” kan man skapa egen Google Action (0kr/mån). Det finns dock bra instruktioner på hemsidan https://www.home-assistant.io

  Svenska har fortfarande en del begränsningar bl.a;
  -IFTT
  -Rutiner
  -Påminnelser ger ingen ljudavisering, endast LED avisering
  -Mm

  Tyvärr beskriver Google supportsida på svenska ett flertal funktioner som ännu inte fungerar på svenska https://support.google.com/googlehome/topic/7195269?hl=sv&ref_topic=7195017

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *