Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Google Nest Hub, kanske hittat en bugg?

Nyhet: Rutiner finns nu på svenska till Google assistent

Idag verkar det som att Google ÄNTLIGEN börjat rulla ut rutiner på Svenska, och på riktigt den här gången! Detta innebär att vi snart kan prata svenska och slippa använda två språk i Google assistenten för använda egna rutiner.

Innan du hittar ”rutiner” som på bilden nedan så kan du behöva hjälp att visa den, mer info om det längre ner i inlägget.

Äntligen kan vi nå rutiner på svenska och dessutom aktivera dom korrekt.

En rutin vi tidigare skapat och använder till IKEA knycklan (via ifttt) visas här (dock engelska) – https://www.automatiserar.se/ikeaknycklan/

Ikeas syrning av vatten till diskmaskin.

Öppna rutiner på svenska i Google assistenten

I den Xiaomi telefon vi testar har ännu inte genvägen kommit i ”home” appen. För att ändå kunna skapa rutiner så går det att öppna den genom att säga ”öppna rutiner” i telefonen. Då kommer du nås av följande bild, tryck på kugghjulet till höger om rutiner, detta gör att du nu kan skapa egna rutiner på svenska. I vissa fall så fungerade inte rutinen korrekt direkt. Vilket var fallet för oss, vi skapade detta igår, men kunde inte använda den svenska rutinen innan idag då ikonen dök upp i Nest skärmen.

2020-07-10 – Nu säger man ”Öppna inställningar för rutiner” och rutiner återfinns nu under inställningar under Google Assistenten.

Mer info om google assistentens svenska rutiner finns här: https://support.google.com/assistant/answer/7672035 ( extern länk)

Behöver vi Google assistenten?

Tidigare skrev vi en utvärdering av Google Home Mini ( https://www.automatiserar.se/test-och-utvardering-av-google-home-mini/ ) , och vid den tidpunkten fanns det inte någon Nest skärm att tillgå. Men med Nest skärmen så måste vi säga att Google assistenten är ett mycket bra komplement att ha i köket! Vi använder den både till matlagning och till att visa recept. Med nest skärmen går det även att casta filmer till skärmen.

Ett stort plus är att det även går att från Google assistenterna går att koppla upp Bluetooth högtalare som primär ljudenhet. Vilket får bort en av de största bristerna vi tyckt, dvs dålig ljudkvalité. Mer om detta kommer framöver.

Google Home Mini med 3D utskrivet fäste
Google Home Mini med 3D utskrivet fäste

Har du gjort några roliga rutiner på svenska? skriv gärna en kommentar med vad du gjort, vi tar gärna emot tips så vi får en enklare vardag i vårt hem med.

// Markus

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *