Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Animus Heart

Vi kommer nu testa Animus Heart

Vi har nu fått ett exemplar av Animus Heart från den Svenska tillverkaren Animus home. Vi måste börja med att tacka både er läsare och Animus home. Automatiserar.se blev kontaktad av Animus Home för någon vecka sedan, detta efter att Animus home fått en förfrågan från någon av våra följare om inte vi kunde testa deras kontroller, stort tack för detta. Riktigt roligt att många innovationer inom smarta hem är just Svenska.

2019-07-18 – Nu finns testet publicerat, läs hur vi upplevde Animus Heart här: https://www.automatiserar.se/testanimusheart/

Vi kommer utvärdera och testa Animus Heart parallellt med andra enheter vi tidigare skrivit om, men det kommer inte komma med i det här inlägget tyvärr. Det här inlägget är för att informera om att vi kommer börja testa enheten, och förhoppningsvis får vi lite tips från er läsare med. Det finns fakta om vad enheten klarar och innehåller, även bilder på den nuvarande konfiguration som testas.

Här är Animus Heart
Så här ser en Animus Heart ut.

Vad kan man göra med Animus Heart

Ja den frågan kommer jag börja besvara väldigt ytligt här, men den kommer troligen bli mer helhetstäckande när vi skriver det mer ingående test av enheten. Kort svar: Den kan som de flesta enheter agera på händelser, styra/starta scenarion utifrån detta. Jag gjorde ett standard scenario där en dörrklocka startar några flöden och skickar notifieringar mm, gick utan problem.

Initialt har jag valt att inte koppla upp något alls mot molnet, vilket är en styrka att man kan välja tycker vi. Allt är konfigurerat att köras lokalt till en början. Bilden nedan visar min startskärm på datorn, där har jag lagt till 2 Nexa enheter och en virtuell knapp.

Att komma igång med Animus Heart gick relativt snabbt. Efter att ha laddat hem appen och uppdaterat Animus Heart så var jag igång och kunde lägga till några Nexa 433Mhz enheter som jag hade liggandes. Med dessa har jag testat lite enklare automationer som skickar pushnotiser till telefonen och ett mail.

Animus Heart huvudmeny
Min statusskärm i Animus Heart ser ut så här just nu.

Hårdvaran i Animus Heart

Lista nedan kommer direkt från Animus Home, men den kan va bra att få med ändå. Jag har testat både Android appen och att hantera den via webbläsaren, både fungerade helt ok. Tyvärr inte haft tillgång att testa iOS. Jag har även testat att både skicka och ta emot via 433Mhz, fungerade utan problem med de Nexa enheter jag valde att börja med. Har inte hunnit med Z-Wave ännu tyvärr.

Hårdvara

Storlek120 × 120 × 30 mm
Kompatibla plattformar iOS, Android och Web
SupportsZ-Wave Plus med senaste S2 säkerheten
433 MHz (skicka / ta emot)
WiFi (2,4GHz 802.11n)
Zigbee smart lights (Philips Hue, IKEA and Innr lights, kräver dock en Hue Bridge)
Bluetooth technology 4.1
10/100 Ethernet USB-connectionOffline mode
mail funktion
HomeKit
Processor1.2 GHz, Quad Core ARM processor
Uttag2 USB1 LAN 1 2.1mm DC
Minne1 GB RAM, 16 GB total lagring
RöststyrningJa, genom Google Home eller Alexa
Andra funktionerKörs lokalt, fjärraccess, skapa automationer, schemalägg händelser, mail funktion, RGB LED-ring indikator
abonnemangsavgifterInga abonnemangsavgifter
PlattformHeart Center

API:et

Är du inte riktigt intresserad av att veta något om deras API, scrolla förbi den här delen då, jag tog mest upp det bara för att visa att det går.

Nu är det lite väl tidigt att börja prata om deras api innan det ens finns en rad om deras flöde för automationer och att det initiala testet inte är gjort ännu, men jag kunde inte vänta. Började övervaka när det händer något på bloggen och notifierar nu det på den bli led ringen som sitter ovanpå Animus Heart.

Hämta en API nyckel

För att hämta ut en API nyckel till din Animus så öppnar du menyn uppe till vänster (se bild nedan), gå till ”Developer Portal”, och hämtat ut en nyckel. Jag namnsatte min till Powershell.

Hämta ut din API nyckel
För att kunna köra powershell raden nedan så behöver du en API nyckel.

För att sedan styra LED färgen på ringen så kan du kopiera in din IP adress mellan ’ ” ’, och sedan den API nyckel du kanske hämtat ut.

# Ändra IP och API Nyckel

$ApiNyckel = ""
$IPadress = ""
Invoke-RestMethod -Uri "http://$($IPadress)/rest/functions/com.animushome.heart.device.led-1:color/invoke" -Method "POST" -Headers @{"User-Agent"="Powershell - Automatiserar.se"; "Accept"="application/json, text/plain, */*"; "Authorization"="Bearer $ApiNyckel"} -ContentType "application/json;charset=UTF-8" -Body "{`"method`":`"setColor`",`"params`":[0.6189590441260832,1,0.5]}"

# Slut

Så nu när det har hänt något på bloggen så kommer min animus heart att lysa blått, annars så har jag satt den till en vit färg.

Animus med Powershell
Blev tvungen att ordna så att Automatiserar.se färgen börjar lysa när något händer på bloggen.

När man hämtar ut API nyckeln så står det en liten räknare under, när jag gjort mina tester med min LED så hade jag kommit upp till 27 anrop, blev därför tvungen att göra en loop som testade tills jag nått maximalt antal bara för att se vad som händer. Tyvärr tog det stopp när man väl kommit dit, jag kommer kontrollera med Animus Home och höra om detta är en begränsning som egentligen är tänkt om man kör den moln aktiverad och inte lokalt.

Maxat Rest API:et
Blev tvungen att kolla vad som händer om man skulle köra något 1000ggr, och nu vet jag man får inte köra mer och det tar stopp.

Vad tycker vi?

Eftersom det inte gjort så mycket mer än att packa upp enheten och installera appen så är det för tidigt att avgöra hur den står sig i det smarta hemmet. Men jag gillar tanken att inte behöva koppla upp beroenden mot molnet. Men inom kort så kommer vi både testa den mer ingående och jämföra den med de andra enheterna vi skrivit om här på bloggen.

Nu har du möjlighet att påverka vad vi ska testa när vi skriver recensionen om kontrollenheten. Vad tycker du är viktigt att veta mer om, eller har du kanske några tips att komma med? Skriv en kommentar eller gå med i vår Facebook grupp. Vi kommer använda tips och feedback vi får här när vi gör testerna.

Är du intresserad att veta vad som händer mellan gångerna det skrivs något på bloggen? Följ oss på Instagram, där publiceras det mer frekvent vad som är på gång.

// Markus

Har du precis börjat med smarta hem eller redan kommit en bit på resan? Läs våra dedikerade guider om smarta hem. Dom ger dig kunskaper som hjälper dig fatta rätt beslut i din resa.


Kommentarer

7 svar till ”Vi kommer nu testa Animus Heart”

 1. Profilbild för Borkman
  Borkman

  Intressant produkt! Saker som jag skulle vilja att du reder ut i testet:

  * Eventuell inlåsning mot cloud-tjänst? – Går det att köra den stand-alone?
  * Vilka API’er & programspråksstöd finns för scriptning/plugin-skrivande?
  * Exponerade loggar etc för felsökning. Hemautomation är kanon när allt fungerar, men när något strular vill man ha bra debug-möjligheter.
  * Hur responsiv är kombinationen mjukvara/hårdvara?
  * Hur öppen/sluten är plattformen för integration mot andra plattformar? Exempelvis mot NodeRed, HomeAssistant osv…
  * Gränssnitten för automation och möjligheten att ta in events från/skicka kommandon till andra plattformar och DIY-lösningar? Exempelvis om SMHI-prognosen säger torka starta trädgårdsbevattningen etc etc

 2. Profilbild för TeknikTest
  TeknikTest

  Ska bli riktigt intressant att följa detta test då jag hört att den ska vara snabb och stabil.

  Ni får gärna dyka ner i säkerheten lokalt respektive Cloud,ex om trafiken från app och web är krypterad (vilken säkerhetsnivå, cert SHA2 …)

 3. Roligt när det kommer något svenskt … har Vera idag men vill gärna ha något mer stabilt

 4. Hur går det med testet? Väntar med spänning!

  1. Hej, det går bra har gått igenom en hel del i kontrollern och skickat en massa frågor till animus home, även fått svar på dessa. Så ett utkast är klart men lite mer bilder ska till. Så jag hoppas på posta ett relativt långt test om dom kommande vecka // Markus

 5. Hej,
  Såg att dom har släppt ”The ACRE 2.0.0 release”
  //Mvh Ludde

  1. Stämmer bra det, avvaktar på att appen ska släppas i Android. När det är gjort så kommer mer info. Jag har uppdaterat den vi använder, men den gamla appen saknar stöd så det kan vara värt att vänta med att uppdatera om du kör android.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Vill du lära dig mer om smarta hem
och inte riskera missa några nyheter?

Gör ditt hem Smartare med några av dessa tillbehör

Vi har testat många enheter som gör vår vardag enklare och smartare, vissa bra och vissa mindre bra. Många är helt vanliga enheter som fått smarta funktioner eller tekniker installerad. Något som vi sedan försöker använda för att göra vår vardag enklare och vårt hem smartare. Är du intresserad av att se vad du kan göra med dessa enheter så klicka på bilden för att läsa mer om hur vi upplever den.