Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Vera UI7 – Version 7.0.11 – Firmware 1.7.690/1.7.1419

Kategori:

, , ,

– Taggar:

 unnamed

5 förbättringar och 60 buggfixar.

Längst ner finns mer info om Vera Appen (Xbox One stöd!).

Nyheter

Uppdateringen innehåller en rad buggfixar och förbättringar, bland annat:

 • Aeon sirenen ZW080-C15 gick inte att konfigurera i firmware 7.10
 • Ljus visades inte alltid på alla på/av genvägar i Vera 3/Lite
 • Enheters status uppdaterades inte alltid efter 7.09 uppdateringen
 • ”Camera not connected” visades slumpvis (Märkte själv av detta!)
 • ”Glass break sensor” hade samma ikon som dörr och fönster sensorn.

 

Efter att ha kört uppdateringen någon dag nu så har jag upplevt att alla sensorer återställer konsekvent, har inte lyckats återskapa problemet jag tidigare hade med Visions sensorer (detta åtgärdades i förra firmwaren 7.0.10). Problemet med att kameran inte visades vid några få tillfällen har inte uppstått efter uppdateringen heller.

 

En av då få visuella skillnaderna är menyn ”My General System Alerts” kan dock inte hitta någon information om att den skulle ha kommit i den här versionen, kan vara så att även den kom i version 7.0.10

News1

Läs om alla ändringar hos Vera

Mycket mer än så finns inte att skriva om när det gäller den här fimwaren tyvärr.

Dock så har jag lite roligt läsning längre ner, Vera läser bloggar och tar emot feedback!

Jag skrev i betyget på Windows store en hänvisning till min recension om appen, vilket Vera läste och sedan svarade på. Jag skickade där några följdfrågor och fick veta att bland annat Xbox one kommer att få en Vera app i framtiden. I dom regioner där Cortana stöds kommer även den integrationen att fungera. Vilket då borde ge en möjlighet att säga typ ”cortana tänd lampan i köket”.

 

Senaste svaret från Vera (Veras svar fetmarkerat):

Two thing I and many others would really like is the ability to connect directly to the controller, if the mobile / computer device access it from the same physical network as the controller.  This will make it more like an instant remote control to your Vera Controllers and avoid the 5 – 10 sec delay.

This is a common request that we added to the features list.

 

The other thing is the Camera View, it scales relay good to screen changes and would be really good to use as a full screen video surveillance with cameras side by side. It would be nice to add the ability to choose update frequency in that view.

This is an interesting point of view, the original usage was not designed for this. Our team will discuss this feature.

 

Impressing that this will become available on Xbox to! Will Vera include references in the app to make it possible to include voice commands with Cortana in the future (in those regions that allows it)?

I am happy to say that we have voice commands in plan (with Cortana in available regions).

 

// Ispep

Har du precis börjat med smarta hem eller redan kommit en bit på resan? Läs våra dedikerade guider om smarta hem. Dom ger dig kunskaper som hjälper dig fatta rätt beslut i din resa.


Kommentarer

17 svar till ”Vera UI7 – Version 7.0.11 – Firmware 1.7.690/1.7.1419”

 1. Min erfarenhet efter uppgraderingen är mindre positiv.

  Det krävs ett fantastiskt meckande att lägga till device. Kör Aeotec stickkontakter och 4in1 sensorer som båda kräver Voodookonster för att kunna läggas till.

  Aeotec´s sensorerna är i konstant ”Alert” läge, alltid triggade.

  Jag kan inte längre använda min USB Flash för att lagra loggar.

  Företag med så låg kvalité på sina produkter försvinner för eller senare från marknaden, jag ger Vera 24 månader innan de förpassas som en parantes i utvecklingen av hemautomatik lösningar.

 2. Jag har även grymma problem med att lägg till fibaro bryter (FGS221), du skulle gärna få tipsa om lite voodokonster 🙂 Iofs hade jag även problem med förra firmwaren.

 3. Intressant! Jag har tyvärr inte någon FGS221så jag kan testa, men jag har en Aeotec 4in1, har dock inte lagt till den på nytt nu utan den har följt med uppgraderingarna av systemet rätt länge, så jag vågar inte svara på om den är strulig att få till nu.

  Dom gånger jag har haft problem att få enheter att fungera så har jag starta om luup motorn, i i 99% av fallen hoppar enheten igång när jag trycker ”Control” på den sedan (känns de som).
  för att strata om luup motorn går du lättast till: Apps \ develop apps \ Serial Port configuration – Välj där ”Reload Luup”

  1. Jag kommer inte ens så långt så Veran hittar enheten, får googla lite och se om jag hittar nån lösning.

   1. har du testat att skapa en partition på 512MB i en dator och formaterat den som fat innan du kopplar den till veran?

    1. Är inte riktigt med, tror du svarat på något helt annat? 🙂

     Kan berätta att det fungerar nu att lägga till Fibaro reläna efter kontakt med Vera supporten som ”fixade” något med min Vera.

     1. Ser att jag svarade på helt fel tråd innan.
      Antar att du inte fick veta vad dom gjorde alls?

     2. Nope, inget fick man veta.

      Tyvärr får jag samma fel idag som tidigare när jag skall lägga till enheter, blir att kontakta dem igen.

     3. Jobbigt 🙁
      Försök att kräva att få veta vad dom gör, är säkert fler än du som har samma problem i så fall.

      Mina Vision sensorer har slutat återställa sig igen.. Måste köra en scene för få dom att återställa från trigged… Hoppas att även det löser sig snart.

      // Ispep

     4. Fick svar av dem nu vad det beror på:
      ”Basically for some reason the unit is being made secondary unit.”

      Har ingen aning varför veran blir sekundär.

 4. Det har rapporterats in om att PLEG skulle ha problem i senaste firmwaren, enligt forumtråd på Veras eget forum. Är det något ni märkt av? Minns jag rätt skulle det inte gå att lägga till inputs längre…

 5. Tack för tipset men jag får följande felmeddelande när jag försöker aktivera USB med kryssrutan ”Store logs on USB device*”

  ”Installing required kernel modules and apps… FAILED”

  Nytt för senaste releasen, funkade i versionen tidigare.

 6. Hur stort minne är det du försöker installera?
  Jag har ett usb minne på 2GB, dock bara en partition på 512MB där jag sparar loggar från DataMine. Vill minnas att när jag la till det där minnet så formaterade och gjorde jag allt via SSH på kontrollern.

  Har inte vågat göra om det och göra en guide på hur jag gjorde tyvärr eftersom det va lite väl krångligt 🙁

  -EDIT
  jag kollade lite under LOGS, hade helt missat den där inställningen!
  kollar jag min status så ser jag följande:

  USB status: Disabled Not mounted

  kollar jag i datamine så använder jag mitt USB minne :/
  Disk Space Total (kb) – 520008
  Disk Space Used (kb) – 45504
  Disk Space Free (kb) – 448088

 7. Jag har Vera Lite med UI5. Är det dags att uppdatera till UI7? Eller kommer det att bli en massa krångel, vad tror ni?

 8. Om alla appar du kör Vera stödjer UI7 så skulle jag gå upp till UI7. Verkar som att Vera kommer att köra UI7 under en lång tid framöver eftersom både Plus och Secure skulle komma med just UI7.

  Finns många som inte gillar UI7 och fortsätter med UI5. Vet att nyare enheter kräver att man går upp till UI7.

  Så mitt svar är: JA

  Det finns säkert fler här som har andra åsikter, i så fall får ni gärna dela med er av dessa här 🙂

  // Ispep

 9. Jag använder inte så många appar, egentligen bara VeraAlerts, Program Logic Event Generator och Wunderground Weather Plugin. Vet inte var man hittar om dom stödjer UI7.
  Om/när man uppgraderar till UI7, kommer alla scener och allt jobb man lagt ner finnas kvar eller blir det att börja om på nytt med inkluderingar och dylikt?

 10. Tyvärr så måste man nog Googla lite på om dom fungerar bra i IU7, brukar inte alltid stå i beskrivningen om dom fungerar bra i UI7.

  Gör en backup av ditt Z-Wave nätverk innan du uppgraderar så ska det gå att läsa tillbaka det om det strular. Tyvärr har jag själv inte någon erfarenhet av att gå från UI5 => UI7 i en färdig installation. Har bara uppgraderat och sedan kört igång med konfigurationen av min enhet.

  // Ispep

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Vill du lära dig mer om smarta hem
och inte riskera missa några nyheter?

Taggar:

Gör ditt hem Smartare med några av dessa tillbehör

Vi har testat många enheter som gör vår vardag enklare och smartare, vissa bra och vissa mindre bra. Många är helt vanliga enheter som fått smarta funktioner eller tekniker installerad. Något som vi sedan försöker använda för att göra vår vardag enklare och vårt hem smartare. Är du intresserad av att se vad du kan göra med dessa enheter så klicka på bilden för att läsa mer om hur vi upplever den.