Vera släpper äntligen en egen Windows klient!

Äntligen har Vera börjat med en Windows klient!

StartaKlienten

Uppstart av programmet tar ca 5 – 10 sekunder.

Första uppstarten kräver att man loggar in med samma användarnamn och lösenord som på hemsidan. Lösenordet sparas sedan lokalt och laddas automatiskt nästa gång programmet startas.

Applikationen startar relativt snabbt, inom 5 – 10 sekunder går det att kontrollera enheter från programmet. I betan verkar det som att dom har valt att inte spara användarnamn och lösenord och nyttja ”roaming” i Windows 10, jag fick fylla på med användarnamn och lösenord när jag installerade på en annan enhet med. Fick nyss svar och information om att detta ibland kan ta upp till 20 minuter första gången, dvs jag va lite väl snabb när jag installerade på min andra klient.

Orsaken till att det tar så lång tid att se enheter i programmet beror mest troligt på att programmet går till Veras nav och autentiserar sig, sedan skapas en tunnel till kontrollern. Detta gör det möjligt att starta programmet och komma åt kontrollern oavsett vart din Windows klient befinner sig, exempelvis från jobbet.

För tillfället verkar det inte som att det går att Editera varken scenes eller devices från gränssnittet, detta kan säker komma att ändras eftersom det fortfarande är en Beta. programmet skalar om sig riktigt bra, den anpassar bilderna från kameror riktigt bra. Dock så uppdateras inte bilderna alls i kamera vyn.

Programmet jag tidigare skrev för Vera i Windows 7 och nyare OS, den loggade aldrig in mot navet utan går direkt mot kontrollern vilket gjorde att man inom en sekund kunde styra allt. Men det är behändigt så länge man befinner sig på samma nätverk. Eftersom Vera själva nu har börjat med en Windows klient kommer jag nog inte att fortsätta utveckla min. Kommer istället att skriva ett program för att hantera Arduino och ESP8266 enheter.

Gränssnittet återspelar rakt av webbgränssnittets layout. Det går att starta och stoppa enheter i i klienten för tillfället, kommer säkert mer funktioner när dom släpper den skarpt. Första uppstarten hade jag problem med att kameror inte laddades uppe till höger, detta löstes genom att klicka en gång på dessa i gränssnittet.

ExempelMittSystem

 

Programmet går att ladda hem på Windows store gratis här: https://www.microsoft.com/store/apps/9nblggh1rl9l (Tyvärr verkar inte länken fungera från en Windows klient… man måste öppna storen och söka på ”Vera Mobile”)

StoreBIld

 

Jag antar/hoppas att dom skrivit detta som en universal app till Windows 10, vilket i så fall gör det mycket enkelt för Vera att även tillåta att denna körs på Mobiltelefonen och i bästa fall en Raspberry Pi2 och Windows IOT core i framtiden! Enligt Windows store ska den fungera på Windows Phone 8.1 och ha testats på: Nokia 435, Nokia 925, Nokia 930, Windows 8.1 och Windows 10.

Jag hittar den dock inte för varken Mobile 8.1 eller Mobile 10.

Programmet kräver följande:

 • Använda din position
 • Använda din Internetanslutning
 • Använda din Internetanslutning och agera som en server
 • Komma åt dina hemnätverk eller arbetsplatsnätverk

Jag antar att syftet med att komma åt positionen är tänkt till geofencing i mobilversionen.

Den första att ge programmet ett betyg på Windows store va jag, Dom fick först en 3:a, men nu efter att ha testat lite mer så har jag ändrat till en 4:a

ForstmedattGeBetyg

ForstmedattGeBetyg4

Jag var först 2 ggr 🙂

 

Jag hoppas på att få se följande möjligheter i den skarpa versionen:

 • Vid uppstart kontrollera om direktaccess till kontrollern finns och gå direkt dit i så fall – Detta snabbar upp uppstarten av programmet.
 • Möjlighet att editera och skapa Scenes och Devices
 • Möjlighet att sätta en uppdateringsfrekvens i kamera läget, idag uppdateras kamerorna inte alls i överblicks vyn.
 • Visa fler enhetstyper och möjliggöra access till plugins från gränssnittet.
 • Visa strömförbrukning under strömbrytare.

 

2015-09-07

 • Idag fanns klienten tillgänglig på Windows mobile 8.1 och Windows Mobile 10.

Jag hoppas verkligen dom fortsätter att utveckla programmet!

Skriv gärna om du har några bra idéer på vad dom borde ha med i sitt program med.

// Ispep

 

6 reaktioner på ”Vera släpper äntligen en egen Windows klient!”

 1. Borde inte Vera lägga sina resurser på att fixa webappen istället? Känns väldigt mot alla andra att utveckla en OS specifik app när alla andra förbättra sina web- och mobilappar.

 2. En bra webb app är som du säger väldigt viktig och det många utvecklar mot.

  Jag tycker samtidigt att det är väldigt smidigt att kunna integrera mer med kontrollern externt, exempelvis få live tiles med temperaturer, push notification och likande information direkt i telefonen. Vet inte om man riktigt når så djupt i telefonen med en webb app.

  Eftersom jag tyvärr tillhör en av dom få som kör Windows mobile så var det en mycket god nyhet för mig 🙂

 3. Windows Phone-ägare själv och riktigt nöjd att få en app! 🙂 Tur att er sajt finns, annars hade jag nog missat den här grejen ett tag till!

 4. Roligt att höra Twosh!

  Efter jag satt betyg på appen i storen och länkade till den här recensionen så blev jag kontaktad av Vera.

  Dom har en hel del roligt på gång. Bland annat så kommer dom att släppa en Xbox One version med Cortana stöd i framtiden (där Cortana nu stöds….), det ger röststyrning vid tv:n vilket skulle va lite roligt.

  Så fort jag hinner så kommer jag att summera all information jag fick från dom och skriva lite om den nya Firmwaren som släpptes igår 7 september (7.0.11). Har än så länge bara märkt av bra saker, har bland annat kunnat stänga alla scenes jag skapat för att återställa rörelsesensorer.

  // Ispep

 5. Pingback: Z-Wave kontroller som larm? |

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *