Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Vera UI7 – Firmware version 7.0.21

Idag släppte Vera firmware version 7.0.21 (1.7.947, 1.7.2931, 1.7.2935, 1.7.2937). Den innehöll en del ändringar samt stöd för nya enheter, bland annat 2GIG till VeraSecure.

 This release also includes support for the New VeraSecure/ G550 which is compatible with the following 2GIG

Vi får hoppas att dom lägger allt jobb på att släppa VeraSecure i Europa!

Uppdateringen släpptes idag och självklart uppgraderade jag min Vera Lite direkt. Efter 35 minuter gav jag upp och startade om den hårt..  (efter några försök och lite städning dvs)..


Medan jag väntade på uppgraderingen passade jag på att läsa igenom vad som var nytt i version 7.0.21. Bland annat har Vera fortsatt att förfina funktioner för övervakningskameror. ”VeraSentinel Intelligent Camera Management” är det nya namnet för Advanced Camera Management. Det ska nu även vara lättare i gränssnittet att hitta inspelade filmer från kamerorna.

Under tiden jag skrev om firmwaren fick jag följande varning från min Windows 10, insåg då att det inte gick som planerat.

Efter att ha väntat ca 30 minuter på att min Vera skulle vakna och skrivit klart detta blev jag  tvungen att hårt starta om min Vera, samt uppdatera med lite mer information här.

Efter att ha väntat över 30 minuter blev det hård omstart

Efter ännu 10 – 15 minuters väntan till med en PING mot veran ip-adress så hände något och den startade om igen! Några minuter senare var den igång, min Vera Lite är nog en MYCKET dålig referens eftersom den har nog med att hålla sig vid liv i vanliga fall (säkert pga för mycket enheter och scener).

Nu vet jag inte om jag tidigare har testat att aktivera automatik inspelning på just den här kameran eller om det aktiverades bildtagning automatiskt. Det kan dock vara värt att kolla eftersom bilderna lagras i ”molnet”.
Auto Archive verkar nu vara aktiverad på en av mina kameror!
Inställningen aktiverades på min VistaCam 700 , eventuellt kan det ha varit jag som aktiverat detta tidigare med. Men nu är det inaktiverat på alla kameror..

Nya enheter som stöds nu är:

 • Aeotec Micro Dimmer 2nd edition DSC27103 GEN3
 • Support for the new VeraSecure controller
 • VistaCam 1000 Weatherproof Outdoor Camera
 • Sercomm Z-Wave Door/Window Sensor SW-DWS02N – GEN5
 • Vision Flood Sensor ZF5201-5 GEN5
 • Fibaro Window Covering Roller Shutter-GEN3
 • CentraLite Door/Window Sensor 3300-G ZigBee
 • GoControl Wall Mounted Switch WA00Z-1 – 500 Series
 • Linear Dimmer Module PD300Z-2 GEN3
 • Qubino Flush Shutter DC ZMNHOD1 – GEN

Buggfixar

Uppdateringen är viktigt för att fortsätta att ha stöd för Nest termostater i framtiden. För dom som kör Nest termostater är det viktigt att uppgradera även appen, mer ino på Veras sida om Nest . Mycket av ändringarna även i denna firmware riktar sig mot funktioner mot kameror.  Nu har dom även gjort en fix för temperaturen i Fibaros brandvarnare FGSS001.

 • Roller Shutter FGRM222 klarar nu att visa samma notiser som en vanlig brytare.
 • Centralite Micro Door/Window Sensor 3323-G konfigureras inte automatiskt efter inkludering
 • Qubino Smart Meter rapporterar nu Power Factor (PF) istället för Watt (W)
 • Fibaro Smoke sensor FGSS001, brandvarnaren visar nu temperatur om den inkluderas på nytt igen

 

Det har även kommit stöd för 2GIG enheter (antagligen bara på VeraSecure), vilket jag inte hade sett något om tidigare. Letade därför fram en film som förklarade mer om vad 2GIG:s produkter kan. Där pratar dom även om något nytt som kallas Go!Bridge, vilket verkar vara ett alternativ för GSM.

Listan på nya enheter som VeraSecure/ G550 klarar:

 • 2GIG Wireless Carbon Monoxide Alarm(2GIG-CO3-345)
 • 2GIG Thin Door/Window Contact(2GIG-DW10-345)
 • 2GIG Recessed Door Contact2GIG-DW20R-345)
 • 2GIG Bypass Door Window Contact (2GIG-DW40-345)
 • 2GIG Glass Break Detector (2GIG-GB1-345)
 • 2GIG 4-Button Key Ring Remote (2GIG-KEY2-345)
 • 2GIG Panic Button Remote (2GIG-PANIC1-345)
 • 2GIG Passive Infrared Motion Detector (2GIG-PIR1-345)
 • 2GIG Wireless Smoke/Heat Alarm (2GIG-SMKT3-345)
 • 2GIG Tilt Sensor (2GIG-TILT1-345)

Jag har bara tagit ett axplock Alla nyheter i firmwaren, all info finns på länken nedan.

Källa: Veras info om nya firmwaren

 

// Ispep

 

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.Kommentarer

8 svar till ”Vera UI7 – Firmware version 7.0.21”

 1. Saknar fortsatt funktionen att köra VeraPlus på Wifi tyvärr..

  1. Jag kan glatt meddela att firmware uppdateringen faktiskt inkluderar att VeraPlus nu har stöd för att koppla sig mot internet via WiFi.

 2. Efter uppdatering är alla mina Qubino termostater obrukbara. Styr hela huset så. Tur att det är sommar, annars skulle det bli kallt i stugan… Väntar på svar från Vera support.

  1. Har du löst det eller är det fortfarande samma problem?

   // Ispep

   1. Hej, Vera supporten är inte så snabb alla gånger… De har efter rätt många iterationer just löst problemet genom att backa firmware uppdateringen på min Vera. Problemet är UI relaterat – möjligheten att styra i UI/app försvann. Qubino termostaterna kan i UI inte styras via ”Cool” eller ”Auto”, enbart via ”Heat” knappen, vilken försvann och enbart ”Auto” var kvar. Intressant är att det gick att komma åt ”Heat” via luup.

    1. Fortfarande samma fel (även efter uppdatering till senaste FW), men har hittat ett tillfälligt sätt att via LUA gå runt problemet med användargränssnittet = vintern klaras. Enligt Vera support finns inget problem i deras system, utan det ligger hos Qubino, men enlig Qubino support ligger det hos Vera. ”Intressant” är att Vera anger att Qubino termostater är supportade… Börjar lura på om det inte är dax att ersätta Vera.

     1. Ibland har man verkligen dykt på skumma problem med ”supportade” enheter som du säger. Har tidigare kört en scene för att återställa mina garagesensorer efter dom triggats. Just det är dock löst i den här Firmwaren.
      Måste dock säga att jag har höga förhoppningar på VeraSecure (har förbokat), mycket PGA min Vera Lite är helt slutkörd med minne och att jag där inte kunnat göra så mycket mer automationer ännu :/

      // Ispep

 3. […] Listan på enheter som VeraSecure ska klara från och med firmware 7.0.21 […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *