Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Vera Secure kommer till sommaren!

Information från GetVera.com om nya Vera Secure. 

Vera_Control_CES2015_VeraSecure-580x386[1]

Idag fick vi svar från GetVera.com gällande min inrapporterade bugg i senaste firmwaren 7.0.6.

Utöver svaret om att det är en bugg (vissa sensorer återställer inte efter utlöst larm) så fick vi svar på min fråga om Vera Secure.

Om allt stämmer så kommer vi få se Vera Secure redan i sommar, vilket matchar deras tidigare uttalande om att släppa de två nya enheterna Q2 i år. Vi kommer självklart försöka komma över ett exemplar så fort de blir tillgängliga.

Nyheterna vi kan förvänta oss:

Stöd för följande trådlösa tekniker:

 • ZigBee
 • Bluetooth
 • 433Mhz
 • Z-Wave Plus
 • Sim/mobilkort

Utöver stöd för fler trådlösa enheter så kommer Vera Secure att innehålla:

 • Batteribackup i enheten.
 • Stöd för mobilkort / Simkort för bibehållen kommunikation om Internet går ner.
 • Inbyggd larmsiren
 • Mikrofon och högtalare för tvåvägskommunikation.

Källa: mail från supporten GetVera.com:

VeraSecure feature natively chipsets ZigBee , Bluetooth and 433MHz in addition to the Z-Wave Plus.

It incorporates battery backup and a cellular connection to keep it powered up and connected in case of power failure and / or the Internet. In addition, it is equipped with a built-in siren, and a microphone and speaker for two-way audio communication.

From what I know it should be released this summer.

Gällande min rapporterade bugg med att enheter inte återställer så är det bara att avvakta på nästa firmware till UI7. Har du problemet så har jag gjort en workaround längst ner i informationen om den nya firmwaren

Källa: mail från supporten GetVera.com

Please note that your issue has been forwarded to our development team which is currently working on it.

This issue should be solved into one of the next UI7 builds but unfortunately I don’t have an ETA.

// Ispep

 

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.


Taggar:


Kommentarer

12 svar till ”Vera Secure kommer till sommaren!”

 1. Varför färdigställer de inte UI7 för när det knappt är användbart? Nej bättre att skapa fler enheter med samma buggiga mjukvara.

 2. Håller med om att det finns saker som borde fixas i UI7. Vet många som fortsätter med UI5 av den anledningen.
  jag tycker det går åt rätt håll med UI7, men ibland är det några steg tillbaka när ny firmware släpps…
  Har du många enheter och får scriptfel när du står i Devices en längre tid?

  Själv upplever jag inte så stora problem med UI7, beror nog mycket på att jag kör med API:erna och styr Vera från både Powershell och med Vera gui:t jag gjorde.

 3. Profilbild för Adamski
  Adamski

  Stöd för 433Mhz. Innebär det att man äntligen kan slänga den externa RFXtrx433-mottagaren?

 4. Allt ska vara inbyggt i Vera Secure. Hoppas att det fortfarande är möjligt att modifiera Veran och koppla på externa antenner 🙂

 5. Jag är faktiskt purfärsk med min vera. Det jag blir tokig på är att devices kan bara försvinna utan förvarning, samma med scener. Värsta är när man har skapat en Device i PLEG och den sedan vara försvinner. Alerts vill fortfarande inte nollställa sig för mig och när jag köpte vera edge så var inte ens usb porten aktiverad!? Satt ett helt dygn och forskade och hitta tillslut en modifierad firmware så jag kunde köra igång min rfxtrx tillslut. Webbgränssnittet gör mig gråtfärdig också då ikoner försvinner, får byta mellan Firefox och IE för att kunna se gränssnittet i sin helhet..

  Men att skicka kommando via app går undan iaf, så vet inte om jag ska kränga av veran och byta ekosystem innan jag investerar för mycket tid i att strula med den.

 6. Har själv inte testat rfxtrx modulen till UI7, men jag vet att det har varit strul med den ändra fram tills nu (kan nog fortfarande vara strul). Till UI5 verkar den dock vara stabil.

  Att enheter försvinner va jag med om i början, tror det löste sig när jag skapade en scene som körs varje natt och kör följande Luup kod för att starta om enheten:
  os.execute( ’reboot’ )
  Efter det så har den fungerat bättre i både gränssnitt och stabilitet.
  Dock så tappade jag någon enhet vid förra firmware uppgraderingen, en av dom va väggbrytaren som helt fick Luup motorn dö :/

  Man lägger som du säger ner en hel del tid i testade innan man är nöjd och ser att det fungerar stabilt. Men det tror jag man måste göra oavsett system man väljer.

  Håller på att testa Z-stick 2 och Raspberry Pi2 med Homegenie, men jag har inte gett det en ärlig chans så jag vågar inte uttala mig om den ännu men det är på G! 🙂

  Annars Fibaros Home Center 2 har jag hört att många är nöjd med, tyvärr inte testat den själv så jag vågar uttala mig om den 🙂

 7. Väcker liv i den här gamla tråden…. Är det någon som vet något preliminärt releasedatum i Europa/Sverige för VeraSecure? Jag har dammsugit nätet utan att hitta något mer detaljerat än ”förhoppningsvis godkänd i Europa någon gång under april/maj och release ”någon gång under sommaren/hösten 2017”. Men nu är det ju mitten av maj och inte ett ljud från vare sig Vera eller någon annanstans ifrån. Blir tokig snart…

  1. Fler än du som vänta! Min Vera har börjat starta om nån gång om dagen nu. Hade redan för nått år sedan planerat att byta till en Vera Secure och fortsatt bygga ut mitt system, nu har det stått still där i nästan 4 månader:(

   Vi har inte hört ett ljud från Vera själva eller hört någon som har säker information från dom… Väldigt nära att själv migrera till en RPI3 med Zwave.me och HASS, hade jag haft mer tid tror jag det hade varit gjort redan!

   // Ispep

   1. ”Har börjat starta om en gång om dagen” säger du… Det låter ju inte så bra! Äf Vera en produkt mes kort livslängd i ditt tycke? Skulle du rekommendera den?

    1. Min vera lite har nog fått bekänna mer färg än den var tänkt för när den släpptes, men just Vera lite är för klen i dagens läge om man vill göra mycket… Vera plus verkar vara relativt ”OK”. Men som sagt, jag väntar på en Vera Secure och har gjort det i över ett år! 🙁
     Om det inte händer något snart är risken att det blir en RPI eller liknande snart

     Men som svar på frågan: För priset och funktionaliteten med öppna gränssnitt mot den så rekommenderar jag en Vera. Däremot kan man inte lita på datum dom säger att dom ska släppa saker..

     // Ispep

     1. Jo så tänker jag med… Jag såg igår på Veras faceboobsida att de nu levererar (till de som förbeställt i USA tolkade jag det som) Då ligger de rejält efter tiden känns det som.

 8. facebooksida menar jag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *