Automatiserar firar 100:e inlägget med en tävling!

Vi firar nu det 100:e inlägget och över 5 månaders skrivande med en tävling!

300x136 logga v3

Vi vill tacka våra trogna läsare att ni varit med i starten och att ni har bidragit till att sidan växer så det knakar. Självklart har vi ordnat ett fint pris som ni kan vinna tack vare vårat samarbete med m.nu!

Första pris är en Foscam FI9804W HD utomhuskamera.

FoscamTavling

Kameran har en bra upplösning och klar bild som ni kan se i exempel klippet nedan.

Så gör du för att delta i tävlingen:

För att delta i tävlingen räcker det att gillar / delar / följer automatiserar.se på Facebook / Twitter / Google+ eller skriver in ett förslag här eller i kommentarerna nedan på vad vi kan göra för att förbättra sidan eller ett bra förslag på vad vi ska skriva om.

Vi uppskattar alla idéer eftersom det ger oss mer att skriva om. Vi vill gärna dela med oss av hur vi löser utmaningar i smarta hem 🙂

Vi gillar att få många idéer därför kommer tävlingen att pågå tills 2015-05-05 som slutdatum, för att alla ska hinna delta och fundera ut en bra idé till oss! Vi kommer meddela vinnaren i slutet på vecka 19 och även här på sidan.

Följ oss på Google+

Facebook gilla / dela

Följ oss på Twitter:

 

Vi vet ju aldrig när vi får möjlighet att dela ut ett sånt fint pris nästa gång! 🙂

//Luvan & Ispep

17 reaktioner på ”Automatiserar firar 100:e inlägget med en tävling!”

 1. Johan Ulfstedt

  Det jag skulle vilja veta mer om är vad man kan göra med en Raspberry Pi och Python, finns det bibliotek för denna platform? Det går säkert att fixa ett strömsnålt system baserat på en NUC men en Pi är billigare och Python upplever jag som enkelt men ändå kraftfullt.

 2. Har några förslag på artiklar som kunde vara intressanta!

  1. Hur man gör en bra behovsanalys. Ofta kanske vi låter de tekniska lösningarna gå före verkliga behov. Hur kan man på ett strukturerat sätt analysera vilka behov som finns i vardagen och vilka tekniska smart home-lösningar som är vettigt att försöka implementera.

  2. Prescence! Hur gör vi att våra hus känner av om vi är hemma eller inte (och t.ex. larmar på eller låser)? Geofencing, PLEG, rörelsesensorer och avläsning av ping?

  3. Smart home-sommar! Kan vi automatisera trädgården så vi får mer tid över till att dricka paraplydrinkar och läsa automatiserar.se? Automatiska bevattningssystem med solenoid-ventiler och regnsensorer? Tydligen ska Gardena (!) ha ett stort sortiment av egen ”smart home-teknik” för automatisk trädgårdsskötsel. Går det att integrera med Veran på ett smidigt sätt? Går det att inkorporera robotgräsklipparen i Vera?

 3. Jonas Forsberg

  Jag tycker att vi/ni kan göra en djupdykning i säkerheten kring z-wave, attackytor vad kan en attacker se/göra med dina enheter mm. Det vore både spännande och lärorikt.
  Här är en bra start att börja:
  https://github.com/andersesbensen/rtl-zwave

  By the way så gör ni ett kanonjobb med bloggen!
  Keep up the good work!
  /J

 4. Philip Haglund

  Något jag saknar är djupare övervakning och åtgärd automatiserad med självlärning. Det kan vara allt ifrån en fysisk server som når ett visst gradantal där kylan eller fläkt skall starta till att ha sensorer/kamera som känner av att nu har ingen aktivitet känts av då stänger vi kylan eller låser ner allt hemma.
  Det som jag gillar är enkelheten i guider och era förslag, men saknar någon form av djupare analys av just åtgärd vid ett eventuellt tidsfönster där sensorer, kameror eller liknande är inblandade.
  Att välja ett ämne som ni känner er bekväma med och börja från grunden och gräv er sedan vidare ner i de.

  / Philip

 5. Stefan Hedlund

  +1 för en artikel om att automatisera trädgården (typ automatisk bevattning mm).
  För övrigt, bra jobb med sidan! 🙂

  /Stefan

 6. Tackar 🙂

  Vi har redan idag fått in många bra förslag och idéer att skriva om, både här och via meddelanden! Vi uppskattar det.
  Jag har redan gjort några beställningar och funderat lite på eventuella lösningar för några av dessa. Självklart så kommer vi att försöka skriva om så många som möjligt.

  Fortsätt ändå att skicka in idéer och tävla!

  // Ispep

 7. +1 för trädgårdsautomation, där man kan styra vattenutkastaren med en magnetventil och ha lite lämpliga sensorer för när bevattning ska ske

  Att ha koll på spisen skulle hustrun uppskatta, är den på när vi inte är hemma… stäng av.

 8. Pingback: Sista dagen för tävlingen! |

 9. En artikel om inomhuspositionering, inte bara att man är hemma som är relativt enkelt att åstadkomma utan också vilken rum respektive person befinner sig i.
  Med hjälp av allt tänkbart, t.ex. rörelsesensorer, telefon, kameror, rfidtaggar, blåtand etc

 10. Jag skulle vilja se fler artiklar om komplex programmering med tex PLEG för att uppnå komplexa scenarior med belysnings som styrs med multipla input så som skymningsrelä, fasta tider samt ha dessa knutna till olika house modes. Jag saknar verklig bra guider där man kan ha olika scenario som styr helheten av belysningen (fest, mysbelysning etc.) och samtidigt ger möjlighet till undantag under perioder genom strömställare eller liknande.

 11. Hej,

  Här kommer ett par förslag på önskvärda reportage/funktioner:

  – Ett djupdykande reportage om befintliga protokolls för- och nackdelar samt en vision om vad framtiden kan komma att erbjuda (SmartThings, Smart-TV, bilar, kylskåp etc).

  – Vilka potentiella säkerhetshot föreligger mot det uppkopplade hemmet (inbyggda kameror och mikrofoner för röstigenkänning i Smart-TV kan hackas, förövare kan spåra bilarnas placering och rörelser genom att hacka dess internetanslutna navigeringssystem etc).

  – Ett reportage om hur befintliga, traditionella larmoperatörer förhåller sig till tekniker såsom Z-Wave och Zigbee. Kommer de öppna upp sina system, för att släppa in andra komponenter och tekniker? Vilken vision har de om det uppkopplade smarta hemmet?

  – Apple Homekit – vad är det och vilka möjligheter kan det komma att ge oss?

  – Låta vanliga användare skicka in text och bilder på sina hobbyprojekt till er, och sedan kan man – t ex varje fredag eftermiddag – ha ett reportage om detta som inspiration till den övriga läskretsen.

  – Möjligtvis en tabell som visar gällande firmwareversioner för allehanda styrenheter och var man kan ladda ner dem.

  – Möjligtvis en statisk länk till m.nu:s eminenta kompabilitetsguide.

  – En nybörjarguide till nytillkomna användare – vilken styrenhet bör jag välja sett utifrån mitt behov?

  – Reportage från allehanda teknikmässor (försök eventuellt att få in fler skribenter till bloggen som kan bidra med reportage).

  – Er blogg är för övrigt lättnavigering, ren och snygg; det enda jag reagerar på är att det står ”Read More” på knapparna, vilket inte riktigt harmoniserar med språkvalet för övrigt.

  Tack för bra arbete och blogg!

  /Joachim

 12. Tack Joachim, Kristofer, Linus och alla andra som skriver in era förslag till oss. Det är värdefull information för oss. Keep it coming 🙂

 13. Hej!
  Tänkte bidra med några förslag om framtida artiklar/tester:

  – Genomgång av Z-Wave plus-standarden och 500 serien, gärna med några jämförande tester, tex Vera Edge mot Lite eller Vera 3 (plus kontra ”vanliga”-standarden)
  -Fler artiklar om Z-wave som larmsystem, tex förslag på ”setup” för en villa eller lägenhet utifrån era erfarenheter och tidigare tester…
  -Givetvis ett test av kommande Vera Secure när den finns tillgänglig!
  -Test alt genomgång av olika termostater för element, tex Danfoss LC-13

  I övrigt vill jag tacka för ett mycket bra jobb med automatiserar.se, en bra inspirationskälla för oss teknikintresserade!

  /Henrik

 14. Pingback: Vi har nu en projektsida! |

 15. Pingback: Sommarprojekt – Den smarta trädgården! |

 16. Pingback: Dags för tävling! |

 17. Pingback: Var med och tävla om en Telldus Znet Lite! |

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *