Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Stort tack till alla läsare!

Vi på Automatiserar.se vill tacka alla läsare för feedback och tips relaterat till smarta hem!

Insåg idag när vi köpte kaffe som vi fått Swishat att vi har varit dålig på att tacka! Dvs till alla er som läser och stöttar bloggen. Utan er hade vi inte orkat diva den här bloggen så länge som vi gjort 🙂

Stort tack för de kaffe ni bjudit oss på under tiden vi skriver inlägg, det har gått åt mycket kaffe för att grotta ner sig i alla detaljer 🙂

Sedan 2014 har vi delat tips inom smarta hem, många av dessa tips kommer från tips från läsare.

För att visa att det är en hel del roligt på gång så lägger vi in lite info om allt roligt som är på gång nu under hösten i det här inlägget

Vad är på gång inom smarta hem?

Det är massor med saker på gång globalt inom smarta hem. Allt från nya sensorer till att en standard med namnet ”Matter” (Extern länk och ÄNNU en standard..). Vi har försökt fånga upp ett axplock av saker som händer och försöker där skriva mer om det här under hösten / vintern.

Vad kommer vi skriva om inom kort?

Som ni kan gissa så hade vi önskat att vi haft mer tid att lägga på bloggen, men den tid vi lyckas få försöker vi prioritera så gott vi kan. Vilket innebär att det du ser nedan är det vi håller på att testa och tänker skriva om, det betyder inte att vi inte har ännu mer saker som vi skulle vilja skriva om! Men utifrån hur det ser ut i dagsläget så är det följande vi har prioriterat.

  • Vi fick just en ny firmware på Neato D8, det kommer göra att vi snart kan publicera en längre test av Neatos robotdammsugare.
När vi gjorde en ny kartan utan NO-Go zooner så passade Neato D8 på att ”hjälpa till” att dra ner rullgardinen vi skrev om i det här gamla inlägget 😛
  • Vi håller för fullt på att testa Xiaomi Mi Flower tillsammans med ESPHome och via Bluetooth direkt i Home Assistant. Med den kanske vi kan sköta gurka och tomaterna bättra nästa år!
ESP32 med ESPHome fungerar riktigt bra för att ta in Xiaomi Mi Flower!
  • Nyligen skaffade vi Xiaomi Aqaras nya TVOC sensorer, dessa testar vi för fullt med Homey och Home Assistant via Node-Red. Vi håller på att testa att kombinera det med luftrenare från IKEA och Sensibo Pure
För närvarande så gick det inte att få in Aqara TVOC sensorerna i Deconz, så vi testar dom via Homey ännu via den här appen (extern länk).
  • Flera andra sensorer som vi införskaffat för att lösa några problem vi har med uppvärmningen hemma. Kommer användas med ESPHome.
  • Idag (2021-10-25) så köpte vi kaffe och passade då på att även köpa in två Zigbee enheter från LIDL.
Grendosa med möjlighet att styra uttagen & dessutom 4st USB uttag.
RGB led light strip, ska bli intressant att se hur den skiljer sig från den vi har testat från Philips Hue!

Åter igen stort tack till alla er som bjudit oss på Kaffe och gillar de inlägg vi skriver här på bloggen 🙂

Har du några idéer på saker vi borde testa med det vi nämner ovan? Det är nämligen det vi i närtid kommer publicera mer om på bloggen. Så passa på att skriva nedan om det är något speciellt du tycker vi borde fokusera på.

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.


Taggar:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *