Homey update – 2.2.0 – Kamerastöd

Idag släpptes en uppdatering till version 2.2.0 av kontrollenheten Homey, även appen fick en uppdatering till version 2.4.0.

Uppdaterade min Homey till 2.2.0 utan problem

Det som är intressant är att Homey nu ska ha stöd för kameror, vilket har varit något som saknat bra stöd tidigare. Det är även möjligt att via ett flow skicka en pushnotis med en bild. Vilket öppnar för helt nya sätt att nyttja den som en larmenhet. Kan tänkas att vår bluetooth dörrklocka från Flic nu kommer skicka en bild med.

När nyheten släpptes så uppdaterade vi självklart Homey och appen i telefonen till senaste versionen. Först hittade jag inte hur man aktiverade kameran, fick då tips från CHRISTOFFER i kommentaren på inlägget, så jag har börjat testa kamera funktionen, stort tack för hjälpen!

Uppdateringen

Vi uppdaterade enheten omgående till 2.2.0 utan problem, efter omstart så laddades alla appar in som vanligt. Behövde även uppdatera telefonappen till version 2.4.0

Uppdaterade appen till 2.4.0  utan problem
Uppdaterade appen till 2.4.0 utan problem

Tyvärr kan jag inte se vart det ska gå att lägga till en kamera enhet, har testat att starta om både app och Homey efter uppdatering utan resultat.

Hittar inte någon funktion för kamera
Hittar inte någon funktion för kamera

Uppdatering

Efter att fått tips från CHRISTOFFER nere i kommentaren så kunde jag fortsätta testa att lägga till en kamera. Nu måste man tänka på att detta är en sak som då inte är helt färdigt eftersom Homey släpper det som Experiments, vilket kan försvinna när som helst och dessutom kan strula. Men jag väljer att aktivera det ändå för att kunna se om Homey snart kan ersätta Vera Secure. För att själv aktivera detta så behöver du gå till Settings / Experiments och aktivera Virtual Devices.

Aktivera Experiments för att komma igång
Aktivera Experiments för att komma igång

Nu kommer du se följande enheter i din Homey när du lägger till nya devices i Homey.

Nu kunde jag lägga till en kamera
Nu kunde jag lägga till en kamera
Fick problem att lägga till en hikvision kamera
Fick problem att lägga till en hikvision kamera

Jag har nu valt att inkludera en Raspberry Pi kamera som jag kör till en 3D skrivare, Nu har jag även hunnit med att testa den nya funktionen med en push notis med bild. Mycket enkelt att få till när man väl fått in kameran i Homey. För att få till ett flow enligt bilden nedan så väljer jag att skapa ett flow som i mitt fall triggas med hjälp av strömförbrukning, när den triggas så aktiveras en notifiering för mobiler, där har jag valt att nyttja en bild från kameran. Mycket smidigt sätt att få en snabb överblick när något inträffat! Hoppas nu att man lägger till stöd så det även går att svara på en true / false fråga i samma notis.

Raspberry Pi kamera i Homey
Med hjälp av en RPI och en kamera så ser jag nu min 3D skrivare, när den rapporterar rätt förbrukning av ström så skickas en push notis med en bild.

Homey har en egen blogg där man kan följa alla vad som är på gång, det var där jag hittade detta.

https://blog.athom.com/introducing-homey-cameras/

Kommer uppdatera det här inlägget när vi får igång en kamera i Homey. Har du fått igång det och hittat vart man aktiverar det? Skriv gärna hur.

// Markus

2 reaktioner på ”Homey update – 2.2.0 – Kamerastöd”

  1. När man har enable VD. Så ska man gå in på Devices, välja pluset uppe till höger. Tryck sedan på Homey ikonen. Och där finns sedan så man kan trycka på Virtuel IP Camera.

    Sen vet inte jag mer hur man ska installera, då jag inte har nån kamera att testa på.

    1. Stort tack för tipset! nu kunde jag köra vidare och testa lite mer, fick dock lite strul med en Hikvision kamera. Ska kolla mer på det ikväll.

      // Markus

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *