Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Med ett väggfäste blev Homey en väldigt smart nattlampa.

Homey som nattlampa?

Som vanligt går det att använda teknik till mycket annat än det den ursprungligen var tänkta till. I mitt fall så kombinerade jag behovet av bättre Zigbee täckning med behovet av en rörelseaktiverad nattlampa.

Med ett väggfäste blev Homey en väldigt smart nattlampa på väggen.
Med ett väggfäste blev Homey en riktigt smart Nattlampa.

Genom att installera en app i Homey som heter ”Led-Ring collection” får man möjlighet att ställa egna skärmsläckare på Homey. Eftersom Homey saknar möjlighet till väggmontering så skapade jag ett eget fäste i Fusion360, på bilden är det grönt eftersom det var färgen som var i 3D skrivaren vid tillfället. Men den nuvarande versionen är transparent (längre ner i inlägget finns filmer och bilder) och går även att modifiera genom att skriva ut tillbehör. Än så länge har jag bara skapat ett tillbehör.

Nu kanske det här är den dyraste nattlampan man kan hitta, men jag tvekar på att dom som finns är så smarta och roliga!

Rörelseaktiverad nattlampa

Jag ville placerade min Homey centralt i huset, tyvärr fanns det inte någon möjlighet till hylla där. Därför gjorde jag mig besväret att skapa en egen hållare och skriva ut.

Jag uppdaterade hållaren med två tappar på baksidan för att möjliggöra addons.
Jag uppdaterade hållaren med två tappar på baksidan för att möjliggöra addons.

Detta gav mig nu möjlighet att nyttja ringen med lysdioder i Homey som bland annat nattlampan. När en rörelse triggas av en Xiaomi aqara rörelsesensor så aktiveras en vit skärmsläckare i 2 minuter, så länge en rörelse triggas igenom inom den tiden så förlängs skärmsläckaren igen.

Filmer visar inte hur mycket det lyser i rummet som det gör i verkligheten, jag kör på filmen 1% av styrkan på diodringen och ändå är det tillräckligt starkt ljus för att vara en bra nattlampa. Normalt kör jag fast vitt sken i 2 minuter (bilden nedan). Den aktiveras bara mellan 20.00 – 06.00, övrig tid är den släckt.

För att få extra mycket ljus från Homeyn så använder jag en baksida
För att få extra mycket ljus från Homeyn så använder jag en baksida på hållaren

Är larmet på?

Jag har även använt en annan skärmsläckare som visar animerar två två röda ögon som söker och blinkar, riktigt rolig effekt. Använde den mest för att komma ihåg att jag hade en viss status på kontrollers hemma. Den används dock inte nu.

Animeringen startar när dörren öppnas och jag har ”larmat” hemma. Dagtid så får jag en pushnotis och en blå snurrande animering körs i 10 sekunder.

Är du Intresserad av mer detaljerad information om hur jag gjort scener i Homey? Hör av dig här eller i vår hemautomationsgruppen.

Vill du skriva ut en egen hållare? Här har du filerna

https://www.thingiverse.com/thing:3473512

Har sett att andra designer jag gjort säljs även om jag inte tillåter det, vill du sälja dom så måste jag godkänna det annars är det ej ok!

Gillar du liknande saker och vill se mer, swish gärna en gåva till bloggen på 0705470065 som tack.

// Markus

Har du precis börjat med smarta hem eller redan kommit en bit på resan? Läs våra dedikerade guider om smarta hem. Dom ger dig kunskaper som hjälper dig fatta rätt beslut i din resa.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Vill du lära dig mer om smarta hem
och inte riskera missa några nyheter?

Gör ditt hem Smartare med några av dessa tillbehör

Vi har testat många enheter som gör vår vardag enklare och smartare, vissa bra och vissa mindre bra. Många är helt vanliga enheter som fått smarta funktioner eller tekniker installerad. Något som vi sedan försöker använda för att göra vår vardag enklare och vårt hem smartare. Är du intresserad av att se vad du kan göra med dessa enheter så klicka på bilden för att läsa mer om hur vi upplever den.