Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Guide – Vera UI7 – Återställ Veran

Kategori:

,

– Taggar:

Ibland går det inte som man vill och Veran stannar, då finns det några olika sätt att lösa detta. Ett supporterat sätt och ett sätt som kanske inte längre är aktuellt längre.

Med senaste firmwaren från vera så har det varit problem att få igång ZME_WALLC-S.

Efter att ha uppdaterat firmware så slutade ZME_WALLC-S fungera, med föregående firmware så fungerade ZME_WALLC-S bra i UI7 (guide).

Jag började konfigurera enheten och koppla scenes till knappar, när jag sedan sparade så möttes jag av detta:

felandeLUUP

En supportsida dyker upp med ”luup engine is taking longer to reload”, längst ner på sidan så går det att aktivera remote support.

För att identifiera felet så började jag med att kontrollera följande länk mot Veran:

  • http://   VERA IP   /cgi-bin/cmh/log.sh?Device=LuaUPnP

Identifierade då:

  • 2015-03-11 21:56:39 – LuaUPnP Terminated with Exit Code: 245
    2015-03-11 21:56:39 – LuaUPnP crash

(OBS OBS OBS – DETTA KAN NEKA FRAMTIDA SUPPORT FRÅN MICASAVERDE!!!  *** Så här återställer du veran på ett supporat sätt: https://www.automatiserar.se/fabriksaterstallning-av-en-vera/)

Lösningen för mig va då att backa till en tidigare konfiguration med följande rader i SSH (guide)

cd /etc/cmh
Stop_cmh.sh
mv user_data.json.lzo user_data.json.lzo.bak
mv user_data.json.lzo.5 user_data.json.lzo
Start_cmh.sh

Följande information hittade jag på Micasavered forum, all creds till ”Craislaw” på Micasaveres forum som valde att dela med sig lösningen!

När väl gränssnittet va igång igen så kunde jag läsa tillbaka en backup av all min konfiguration. För att bekräfta att ZME_WALLC-S ställde till det så testade jag att konfigurera den ännu en gång, fick samma fel och blev tvungen att återställa enheten igen.  Så undvik ZME_WALLC-S om du nyttjar senaste Firmwaren.

// Markus

Har du precis börjat med smarta hem eller redan kommit en bit på resan? Läs våra dedikerade guider om smarta hem. Dom ger dig kunskaper som hjälper dig fatta rätt beslut i din resa.


Kommentarer

Ett svar till ”Guide – Vera UI7 – Återställ Veran”

  1. […] för att återställa allt på nytt igen gjorde jag som jag tidigare gjort en gång för att korrigera felet, tänk på att detta kanske inte är något man ska göra om man är rädd om garantin. Min garanti […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Vill du lära dig mer om smarta hem
och inte riskera missa några nyheter?

Gör ditt hem Smartare med några av dessa tillbehör

Vi har testat många enheter som gör vår vardag enklare och smartare, vissa bra och vissa mindre bra. Många är helt vanliga enheter som fått smarta funktioner eller tekniker installerad. Något som vi sedan försöker använda för att göra vår vardag enklare och vårt hem smartare. Är du intresserad av att se vad du kan göra med dessa enheter så klicka på bilden för att läsa mer om hur vi upplever den.