Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Guide – Vera UI7 – App – House Modes Plugin

Kategori:

, ,

– Taggar:

House Mode Plugin

För alla som använder en Vera med UI7 så finns det en App som skapar helt nya möjligheter för avancerad hemautomation!

HouseModePlugin

(En av mina favoritappar!)

När scenes i Veran skapas så finns det tre val, Device, schedule eller Manual. Detta har haft sina begränsningar om man nyttjar Modes i Veran, eftersom det inte framgår när mode byts och det är svårt att automatisera mot det…. Genom att installera appen ”House Modes Plugin” så skapas en Device där det går att byta mellan modes genom att trycka på knapparna (Detta går att göra från Dashboarden med!).

 

För att ställa hur ofta enheten ska kontrollera nuvarande mode: Öppnar enheten och gå in i menyvalet advanced och sedan Variables. Där ställs hur ofta Modes ska kontrolleras, Rekommenderat är över 10 sekunder! (default är var 15 sekund)

HouseModePlugin4

 

 

Utöver att en ny enhet nu finns under Devices så är det möjlighet att skapa Scenes som triggas med hjälp av Modes, detta genom att välja enheten i Devicelistan när scenen skapas.

HouseModePlugin1

Utseende på enheten när man väljer den i Scenes listan.

 

Nu går det att koppla olika modes till enheter eller till LUUP kod som kommunicerar med en Arduino eller webbserver!

HouseModePlugin3

 

Jag använder pluginet för att rapportera händelser till en webserver samt styra en Arduino (pågående projekt som kommer att publiceras snart!)

Mer info om appen finns på Mios sida

// Markus

 


Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.


Taggar:


Kommentarer

2 svar till ”Guide – Vera UI7 – App – House Modes Plugin”

  1. […]           VeraAlerts              PLEG                     HouseModes Plugin                              (Luvans […]

  2. […] Veran själv hade inte nått smidigt sätt att stänga sirenerna så jag skapade en scene med appen house mode plugin i Veran. Där konfigurerade jag en scene som triggades när Veran bytte status till […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *