Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Mer nyheter om Aeotec Multisensor 6

multisensopr6

Nu finns det lite mer att berätta om Aeotecs multisensor 6. Det verkar inte bara vara en uppdatering av den äldre modellen utan en helt omgjord sensor.

Denna sensor ska ha 6 funktioner att erbjuda.

Den första är såklart själva rörelsesensorn. 5 meters räckvidd i 120 grader ska rörelsedetektorn arbeta inom. Utöver detta så känner den av temperatur, fuktighet och ljusstyrka som tidigare. Sen kommer vi till en vibrationssensor liknande den som Fibaro har på sin rörelsesensor.

Sist men inte minst kommer en UV sensor. Om sensorn sitter utomhus kan det hjälpa till att beräkna hur länge man kan vara ute i solen.

mult-6@2x[1]

Jag har den gamla rörelsesensorn från Aeotec, och den har inte fungerat helt klockrent utomhus. Men inomhus fungerar den desto bättre. Och jag antar att det är därför Aeotec skriver att man inte ska använda rörelsesensorn när man kör den nya sensorn utomhus.

Gain outdoor intelligence. IP20 rated, you can use MultiSensor 6 outdoors by disabling its motion sensor and usings its 5 other sensors.

Batteritiden har även förbättras och uppges till 2 år. Men den går även att spänningsmata liknande som den tidigare modellen.

mult-side@2x[1]

42 mm bred vid basen och totalt 70% mindre än sin föregångare.

mult-front@2x[1]

Det finns även ett form av fäste för att sätta sensorn i taket.

mult-accessories1@2x[1]

Läs mer på Aeotecs hemsida.

Gillar du våra nyheter? Gilla oss på Facebook 🙂

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.


Taggar:


Kommentarer

Ett svar till ”Mer nyheter om Aeotec Multisensor 6”

  1. Bra sensor dock verkar UV inte fungera än även om den dyker upp i vera som enhet. Har testat denna på USB strömförsörjning men ändå uppdateringsfrekvensen av tex temp verkar väldigt oregelbunden. finns tröskelvärde eller uppdateringsfrekvens att ställa via parametrar men antingen har inte sensorn tagit nya parametrar eller så fungerar det inte att ställa om detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *