Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Danalock V2 Scandi – Bluetooth och Z-Wave+ – Projektsidan börjar ta form

Kategori:

– Taggar:

Som vi skrev i det här inlägget håller vi på att utvärdera ett Danalock. Jag har nu haft låset monterat i cirka en vecka och även hunnit påbörja på en projektsida. Ni finner sidan i länken nedan.

Projektsida för Danalock V2 Scandi

img_0137

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.


Taggar:


Kommentarer

6 svar till ”Danalock V2 Scandi – Bluetooth och Z-Wave+ – Projektsidan börjar ta form”

 1. Profilbild för Ted Edberg
  Ted Edberg

  Danalock funkar perfekt, både med appen /bluetooth och via Vera z-Wave, och hör det lätt att släppa in t.ex sotaren eller hantverkaren, och ser till att det är låst när dom lämnar, enkelt att montera hårdvaran och enkelt att komma igång med appen och i Veran.

  1. Profilbild för Niklas Grundel
   Niklas Grundel

   Hej Ted,

   Kul att det fungerar bra för dig! Av nyfikenhet, har du helt slutat använda vanliga nycklar? Hur använder du ditt Danalock? dvs hur sköter du upplåsning/låsning?

 2. Hej på er! Jag har en fundering som behöver utvecklas.

  Vi har skaffat ett Danalock lås, öppning triggas med blåtand från app i mobilen just nu. Problemet är att barnen tenderar att sakna ström i mobilen titt som tätt, och man kan bli utelåst för att man glömt mobilen hemma och så vidare. Låset har ju även Z-wave.
  Så vi önskar att kunna öppna det UTAN en mobiltelefon, till exempel deras ”Danapad” (som de tydligen inte släppt än, om det alls blir av?) hade löst problemet. Den är liten och kommunicerar trådlöst, då blir monteringen enklare och inget alls behöver göras (det är till en lägenhetsdörr).
  Jag är tvungen att använda Danalock på insidan då hyresvärd inte tillåter ett Yale doorman tex, de måste komma in med nyckel. Så det som öppnar låset måste vara vårt nyinskaffade Danalock.

  Idé 1 att kunna använda sig av en laptops smala lilla biometeriska läsare? Att karva ut en liten springa i en dörrlist för det lilla ”strecket” på ca 3x16mm som är läsaren, hade varit rätt så diskret och lätt att bara byta den dörrlisten om/när man flyttar. Finns även andra läsare som kopplas med USB som kanske är enklare att använda? Till exempel https://picclick.com/Security-For-PC-Laptop-USB-Biometric-Fingerprint-Reader-231946565192.html
  Jag har tillgång till mängder av laptops som har läsare, jag har inget problem med att ta isär laptopen och förlänga kabeln för att sätta bara läsaren på utsidan.

  Idé 2 att använda sig av en titthålskamera, inget ingrepp göras annat än att byta titthålet mot en med kamera.
  Jag har sett detta projekt https://www.raspberrypi.org/magpi/windows-iot-facial-recognition/
  Men det kanske skulle vara diskretare att använda sig av en titthålskamera, då ser man inte att det är en kamera som tittar på en, exempelvis dessa. Tyvärr är de CCTV och inte USB, men man kanske kan sätta en ”vanlig” liten USB kamera på insidan av idag befintliga vanliga tittöga. Om det kanske inte redan finns USB tittögskameror?
  Titthålskamera, CCTV, trådad
  http://www.ebay.com/itm/170-Degree-Wide-Angle-Wired-Mini-Door-Eye-Hole-Peephole-Color-CCTV-Video-Camera-/252412469462?hash=item3ac4f4a0d6:g:J~gAAOSwuhhXUZba

  Titthålskamera, CCTV, trådlös
  http://www.ebay.com/itm/Long-Version-5-8G-Wireless-Door-Peephole-Camera-13-8mm-diameter-90deg-0-008lux/302266687804?_trksid=p2047675.c100009.m1982&_trkparms=aid%3D888007%26algo%3DDISC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D40130%26meid%3D424866a20baf43979f60692090108d58%26pid%3D100009%26rk%3D1%26rkt%3D1%26sd%3D112241786196

  Idé 3 att skaffa sig en sifferpad som är diskret och kan klistras fast på utsidan av dörren. Tillexempel denna tunna 4-knappsmembran att klistra på dörrlisten, de behöver inte synas eller ta lika stor plats som en 12 knappars membranpad.
  https://www.m.nu/knappar-avancerade-touch/membrane-1×4-keypad-extras

  Det skulle även kunna vara något sånt här, även den trådlös på 433 MHz. Den skulle dock synas mer uppsatt…så den skulle kunna ligga i brevlådan är inte helt främmande.
  https://www.dustinhome.se/product/5010796790/tradlos-rfid-knappsats-kp-700?ssel=false

  Men HUR ska något av dessa trigga låset att öppna sig? Någon som är hemma på det här? Vad behöver jag komplettera med, någon form av kontrollenhet som kan ta emot kommandon och kan sända det via z-wave till låset?

  Jag är helt ny i denna värld av hemautomation, information verkar det finnas en hel del av, men lite svårt att veta vart jag ska börja, och vad jag ska sålla ut. Så bolla gärna lite tankar ni som har. Och kanske det redan finns en färdig produkt att tillgå?
  Helst använder jag nog en keypad, men öppen för förslag.

  1. Profilbild för Niklas Grundel
   Niklas Grundel

   Hej!

   Svarar via mobilen så det blir väldigt sammanfattat 🙂

   Jag har en Vera Plus som jag kan styra mitt Danalock via. För att komplettera exakt samma behov som du har valde jag att bygga ihop en rfidlösning med hjälp av en nodemcu och en rfidläsare. Den triggar låset via Veran med hjälp av HTTP-kommandon.

 3. Kan ju vara något, men vill man inte ha läsaren rätt dold? Maskerar du den på något vis? Räcker det med ett kort för att komma in, eller kort + kod?

  Mejlade till Danalock och frågade om deras Danapad, citerar svaret här ”Danapad will be available later this year. Development is working on optimizing this product according to feedback from end users, therefore this device has been delayed for some time.

  Best regards
  Brian Rothemejer
  Poly-Control ApS”

  Så det verkar ju lovande!
  M
  För övrigt då, någon som har andra uppslag?

  1. Profilbild för Niklas Grundel
   Niklas Grundel

   Hej,

   Jag öppnar/stänger med tagg enbart.

   Spännande att se om Danalock kommer med Danapad innan årets slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *