Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Animus Heart 2.0

Animus Heart uppdaterad till 2.0

Animus Home (extern länk) har släppt en uppdatering av mjukvaran till sin kontroller Animus Heart. En efterlängtad uppdatering som adderar funktionalitet i gränssnitt, enheter och dessutom stöd för Trådfri. Animus Heart uppdaterad till 2.0 för att kunna tillhandahålla ny funktionalitet på ett bättre sätt.

Supporterade enheter i Animus Heart 2.0
Ikea:s Trådfri och Anmius Heart fungerar när du uppdaterat till 2.0.

Några av nyheterna är:

 • En uppdaterad dashboard
 • Uppdaterade automationer
 • Scener
 • Närvaro av familjemedlemmar.
 • Appen stödjer nu flera hem.
 • Högre grad av möjlighet att korrigera gränssnittet.
 • Det verkar även som att Trådfris nya rullgardiner kommer stödjas!

Vi har testa både Trådfri och Philips Hue efter uppdateringen, nyligen visade vi hur snyggt Philips hue integrerades i Animus här. Längre ner i det här inlägget kan du se hur integrationen med Trådfri ser ut.

Animus Heart 2.0

Animus Home har nu släppt mjukvaran till version 2.0, vilket innehåller en hel del ändringar och dessutom aktiverar mer funktioner i kontrollern, vi såg nämligen att bluetooth nu fanns aktivt, vi har ännu inte hunnit kolla vad det innebär i praktiken.

Vad är nytt?

Det ska vara en stor uppdatering med mycket nytt. Vi kontrollerade pakethanteraren och ser att Bluetooth nu är aktiverat samt att IKEA nu finns att välja.

Paket som finns i Animus Heart
Som vi nu kan se är Bluetooth aktiverat, är tanken där är att Philips Hue:s lampor med Bluetooth ska går att koppla direkt? Vi kommer återkomma så fort vi vet mer om detta.

Vi ser att det händer mycket förändringar i rätt riktning, bland annat så ska det nu gå att få fram mer information direkt i gränssnittet. Med denna funktion får man en snygg överblick på sensorinformation och slipper gå in på varje enhet för att veta värden.

Animus Heart 2.0 ny device vy
Det ska nu gå att visa information från sensorn direkt i enhets vyn.
 • En uppdaterad dashboard
 • Uppdaterade automationer
 • Scener
 • Närvaro av familjemedlemmar.
 • Appen stödjer nu flera hem.
 • Högre grad av möjlighet att korrigera gränssnittet.
 • Det verkar även som att Trådfris nya rullgardiner kommer stödjas!

Video från Animus Heart

Vi ser här vad Animus Heart lyfter fram som styrkor i senaste mjukvaran. I vår tidigare recension om Animus Heart hade vi en del frågor, vi fick då svaret att många av dessa skulle lösas i 2.0 av operativet.

Tester Automatiserar gjort på Animus

Vi uppdaterade relativt omgående vår kontroller till 2.0, uppdateringen gick igenom utan problem. När vi avinstallerat den gamla Animus Heart appen och installerat den nya så fick vi lite problem att få den att acceptera pinkoden som kom via mail. Detta löste sig till siste med en omstart av Animus heart.

Vi hade lite bekymmer att få animus att acceptera inloggning efter uppdatering
Vi hade lite problem direkt efter uppdatering att få den att bekräfta den pinkod som kom via mail. Vi startade om Animus och efter det så fungerade pin koden bra.

Inkludera Trådfri i Animus Heart

Vi valde att testa Trådfri eftersom det är en mycket vanlig kontroller som ofta finns. Vi har testat både både Philips Hue och Trådfri via Animus Heart och det fungerar, vi kan där hantera belysning från båda system utan problem.

Att inkludera Trådfri i Animus heart gick hur smidigt som helst, vi hade inte några problem att automatiskt scanna efter trådfri och sedan inkludera belysningen. Det vi kanske saknar är att vid inkludering även få information om vilket rum enheten i Trådfri finns och en ”markera alla” vid inkludering.

Utan problem så hittades gatewayen vid scanning. Vi skrev in koden för gatewayen och sedan kunde vi fortsätta inkluderingen.
Vi valde att lägga alla enheter i ett rum som vart ”tomt”, detta eftersom alla enheter från Trådfri hamnar i det rummet i Animus Heart. Enheterna som inkluderades hamnade ändå under ”Unplaced devices”, vilket inte är ett problem om man har ett mindre antal enheter.
Inkludera Trådfri i Animus Heart
Vi hade här önskat att få information om vilket rum lampan fanns i trådfri samt en ”markera alla”, vi hade en hel del trådfri lampor som inkluderades och det blev en del letande innan alla lampor placerats i rätt grupper.

Vi kunde sedan hantera både trådfri och Philips Hue från Animus heart utan problem.

Kamera i Animus Heart

I vårt tidigare inlägg om Animus Heart så efterfrågade vi en del funktionalitet, bland annat efterfrågade vi möjligheten att på mobilen rotera telefonen och presentera live feeden från en kamera på helskärm. Av någon anledning så får vi på Android problem att presentera kameran, på dator via webbläsaren så fungerar det däremot bra precis som tidigare, även från Ipad har vi inte upplevt några problem alls. Vi kan därför inte verifiera om det går att rotera bilden på mobilen, vi kommer därför återkomma till detta när vi hunnit testa mer.

Kamera feed Animus Heart
Vi ska se om det är något tillfällgt i appen eller om det är något som behöver ändras i Kamera feeden, vi får ”undefined” när vi försöker se bilden i mobilen. Från dator fungerar det däremot bra som tidigare.

Det här inlägget är till för att informera om att version 2.0 är släppt, därför väljer vi att inte skriva mer nu. Vi kommer kolla mot listan från testet vi skrev innan sommaren om är löst. Där lyfte vi fram en del saker vi önskade se i 2.0. Vi kommer avvakta några veckor innan vi skriver det inlägget så eventuella korrigeringar hinner släppas med.

Vad borde vi testa på Animus Heart?

Har du hunnit uppdatera och själv testat? Hur upplevde du den nya versionen i så fall?

Skulle du inte hitta det du sökte efter, skriv gärna till oss så försöker vi uppdatera eller komplettera med informationen om vi kan.

Hjälpa Automatiserar.se?

Är du intresserad av att se vad som händer mellan våra inlägg så kan du följa oss på vårt Instagram (länk till vårt Instagram konto), där försöker vi dela vad som händer och är på gång. Är du intresserad av att diskutera eller få tips från andra så kan du gå med i vår Facebook grupp (länk till Facebook gruppen) som riktar sig till alla som tycker det är roligt med smarta hem och automation. Följ och gilla gärna vår sida på Facebook med (länk till automatiserar på Facebook).

Tycker du att du har nytta av denna blogg och alla inlägg som du läser helt utan reklam i mer än 7 år? Du kanske vill bjuda på en kopp kaffe medans vi skriver nästa inlägg? Vi tar gärna en Swish kopp kaffe0705470065 i så fall 🙂

Om du gillar sidan, ge gärna en swish för att visa din uppskattning.
Om du gillar sidan, ge gärna en swish för att visa din uppskattning.

Vi försöker tipsa hur du själv kommer igång och automatiserar. Vi kör sidan helt på fritiden och är helt oberoende och gör detta för att det är roligt, vill du hjälpa Automatisear.se, dela, gilla och följer sidan så får vi motivation att göra ännu mer 🙂

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *