Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

WIFI Sensor till Vera

Kategori:

, , , , ,

– Taggar:

WIFI sensor till VERA (och allt annat som pratar http)

Fortsatte idag med mitt projekt ”Den smarta trädgården”, tyvärr har det regnat rätt så bra.. Bevattningssystem kändes rätt avlägset…

Började därför kolla lite på hur man eventuellt skulle kunna göra för att skicka data trådlöst från gården. Köpte tidigare ESP8266 vilket är en typ av WIFI kort med inbyggd CPU, priset på dessa är ca 100:- på kjell (20 Kr på ebay). Dessa har tyvärr inte använts så jag tog mig tid och började koppla upp dessa mot en Arduino.

ESP8266Macro

 

Många valde att köra LUA kod direkt i ESP8266 utan en Arduino, detta var självklart riktigt intressant eftersom jag då inte behöver ha en Arduino! Hittade några exempel där man valt att använda rörelsesensorer (HC-SR501) ca 80:- på kjell (7kr på ebay). Eftersom jag hade rörelsesensorn var det möjligt att bygga en WIFI sensor för 27kr!

Lyckades göra en virtuell sensor i Veran och sedan göra http anrop till den från ESP8266 (webclient) . Lyckades även få Veran att tända och släcka dioder på den andra ESP8266 (webservern).

Färdig prototyp på min ESP8266 webserver (den kommer visa vilket mode, min Vera är i för tillfället).

Försökte visa att sensorn fungerar med Vera. Tyvärr blev bilden suddig (såg det för sent), när jag är färdig så kommer jag att lägga upp en bättre film.

Läs om hela projektet här: Wifi sensor till Vera

// Ispep

Har du precis börjat med smarta hem eller redan kommit en bit på resan? Läs våra dedikerade guider om smarta hem. Dom ger dig kunskaper som hjälper dig fatta rätt beslut i din resa.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Vill du lära dig mer om smarta hem
och inte riskera missa några nyheter?

Taggar:

Gör ditt hem Smartare med några av dessa tillbehör

Vi har testat många enheter som gör vår vardag enklare och smartare, vissa bra och vissa mindre bra. Många är helt vanliga enheter som fått smarta funktioner eller tekniker installerad. Något som vi sedan försöker använda för att göra vår vardag enklare och vårt hem smartare. Är du intresserad av att se vad du kan göra med dessa enheter så klicka på bilden för att läsa mer om hur vi upplever den.