Vera UI7 – Firmware version 7.0.23

Igår (2017-10-10) släpptes en ny Firmware till Vera, och som vanligt fick min VeraLite pilota den omgående… Tyvärr med sämre resultat än tidigare (så har du en Vera Lite kanske du bör avvakta en stund med att uppgradera firmware!)

Utöver att min VeraLite inte längre går att komma in i (Ska snart börja se om det är möjligt att återställa den) så skriver Vera  att deras kontroller och appar har stöd mot Samsungs maskiner.

VeraMobile™ for Windows is the only application on Microsoft Store capable of controlling Samsung Appliances.

Tyvärr verkar det inte som att det går att integrera dessa i scenes ännu.

Som vanligt har jag samlat en lista med nya enheter från Veras supportsida, tyvärr har jag inte kommit in och kunna testa något.. Innan du uppdaterar din Vera kan det vara värt att ta en extra backup.

2017-10-11 – 22:48 – Efter en fabriksåterställning av VeraLite samt återställning via molnbackupen så är nu min VeraLite åter i tjänst (vill ju inte att grabbens väckare ska sluta ringa)

Vad är nytt?

ÄNTLIGEN verkar det som att notifieringslisten inte längre visas som default i webbgränsnittet!  Det ska nu vara möjligt att nyttja ”Lägg till enhets guiden” med Alexa, skulle vara intressant att höra hur det fungerar (skriv gärna en kommentar om du testat).

Mobilapparna har även fått en hel del korrigeringar och stöd för Samsungs maskiner.

Improved the user experience for Samsung Appliances and added support for new devices. Compatible appliances: Air Purifier, Dishwasher, Dryer, Front Air Conditioner, Oven, Range, Refrigerator, Robot Cleaner, Room Air Conditioner, Washer

Den här firmwaren ger Vera stöd för massor med nya enhetstyper!

 • 2GIG 2GIG-PAD1-345 Wireless Keypad
 • Dome DMWD1  Door/Window Sensor
 • Dome DMDP1 Door/Window Sensor Pro
 • Dome DMMS1 Motion Sensor
 • Dome DMOF1 On/Off Plug-in Switch
 • Dome DMS01 Siren
 • Dome DMMZ1 Smart Electronic Mouse Trap
 • Dome DMWS1 Water Leak Sensor
 • Dome DMWV1 Water Main Shut-Off
 • Fibaro FGKF-601 Key Fob
 • GoControl WD500Z5-1 Z-Wave Wall Dimmer Switch
 • Philio PAT02-C Flood Sensor
 • Philio PAT02-B Humidity & Temperature sensor
 • Philio PAN08 Roller Shutter
 • Philio PSE02 Siren
 • Philio PSR04 Smart Color Button
 • Philio PAN16  Smart Energy Plug In Switch
 • Samsung Appliances (Compatible appliances: Air Purifier, Dishwasher, Dryer, Front Air Conditioner, Oven, Range, Refrigerator, Robot Cleaner, Room Air Conditioner, Washer)
 • Sercomm SZ-ESW02N Energy Switch
 • Sercomm SW-PIR03N Compact Motion Sensor
 • Stelpro STZB402+ ZigBee Thermostat
 • Yale YRD 446-ZW 2 Assure Lock Key Free Touchscreen Deadbolt
 • Yale YRD 246-ZW 2 Assure Lock Key Free Touchscreen Deadbolt
 • Yale YRD 216-ZW 2 Assure Lock Push Button Deadbolt
 • Yale YRD226-ZW2 Assure Lock Touchscreen
 • Yale NTB 630 nexTouch Push Button

 

Buggar

i listan över buggar fanns det några intressanta, bland annat att VeraEdge och korrigering mot Geofencing.

 • Removed Geofencing leftovers from system configuration files when users are deleted
 • Cannot wirelessly connect a VeraEdge Controller to a Wi-Fi access point with special characters in the SSID

 

Firmwares och dess versionsnummer (obs externa länkar)

Version 7.0.23 (1.7.987/1.7.3231/1.7.3232/1.7.3233)

Källa där jag hämtat allt från: http://support.getvera.com/

Min VeraLite

Det vekar som att VeraLite har för lite utrymme för att uppdateras ”normalt”, blev tvungen att städa den lite. Som tur görs detta via gränssnittet i nyare firmwares och inte via SSH längre. Tyvärr var det något mer som gick fel och den startade inte automatiskt efter flertalet omstarter…

Tyvärr verkar det som att Vera Lite har för lite utrymme för att uppdateras normalt.q
Tyvärr verkar det som att Vera Lite har för lite utrymme för att uppdateras normalt.

Detta är tyvärr det sista jag fick se av min VeraLite ( men som tur har jag förbeställt en VeraSecure! ) Jag kommer att uppdatera den här Posten om jag lyckas få liv i min VeraLite igen och hur jag gjorde i så fall… I väntan på min VeraSecure kanske jag får lite tid att fortsätta skriva om min RPI med Z-wave.me

Med en fabriksåterställning kunde jag få liv i VeraLite igen, värt att nämna är att detta är FÖRSTA gången jag behöver göra det sedan jag började med min VeraLite!

Tyvärr blev jag tvungen att hålla in återställningsknappen i 20 sekunder, sedan avvakta på att den återställde sig.
Tyvärr blev jag tvungen att hålla in återställningsknappen i 20 sekunder, sedan avvakta på att den återställde sig.

Efter återställningen fick man återregistrera enheten igen via portalen, när väl detta var gjort kunde jag återställa min senaste backup.

Att återställa backupen gick automatiskt, behövde inte ens gå till kopian jag hade sparat lokalt
Att återställa backupen gick automatiskt, behövde inte ens gå till kopian jag hade sparat lokalt

Så nu är min VeraLite levande igen och alla scenes åter i drift 🙂

// Ispep

11 reaktioner på ”Vera UI7 – Firmware version 7.0.23”

 1. Uppgraderade smärtfritt på min Vera Plus. Inbillade mig att den blev något snabbare i GUIt, men det kanske beror på omstarten.

  1. Kan tänka mig att de flesta nyare versioner av Vera går igenom utan problem. Fick själv liv i min VeraLite, tyvärr är den nog en dålig referens eftersom jag fyllt den så mycket att den får slut på ram..
   väntar med spänning på VeraSecure eftersom den har mycket mer resurser att nyttja!

   // Ispep

   1. Du kan vara glad som har en levande Vera Lite efter alla år. Min skrev sönder flashminnet och blev obrukbar pga att supporten sa åt mig att aktivera loggning och jag vid tillfället inte visste att det gick att flytta loggning till USB-minne.
    Så den stod med verbose logging i över ett halvår… Numera har jag USB-minne till loggarna.

 2. För vad det är värt för någon annan kan jag nämna att jag fick problem efter uppgradering till denna version på min Vera Edge. Oklart vad som orsakar det, men Sonos-appen funkar inte längre, kanske mer som jag inte märkt än.

  UPnP-appen (som behövs för Sonos) kan ha med saken att göra då de skrev något om den i release notes under ”Known Issues” även om jag inte tolkade det som att jag skulle få problem.

  Försöker hitta en länk till förra firmware som funkade (1.7.3014), men det är inte lätt. Säg till om ni vet var den finns..

  1. Läste någonstans att det är Discovery funktionen som inte fungerar längre. Man behöver tydligen ställa en statisk IP-adress så skall det fungera. Jag har inte vågat uppdaterat ännu så jag har inte provat.

   Ett annat konstigt fel som kommit, trots att jag inte uppdaterat, är att SerComm Camera App och någon Alexa app plötsligt installerats, fler än jag har fått detta problem … :/

  1. Hoppas att dom snart lyckas och släpper det. Känns som att det är ett bra argument för VeraSecure om dom lyckas med en bra koppling till just Trådfi…

   // Ispep

 3. När man har uppdaterat sin Vera Plus. Måste man installera om stödet för RFXtrx433E då? Eller hur funkar detta?

  1. Nä det ska inte behövas, jag har uppdaterat min flera gånger utan att det här påverkat RFXtrx enheterna.

   1. Etter oppgradering virket fortsatt RFXtrx for eksisterende enheter, men det var ikke mulig å legge til nye ”devices”. Måtte tilbakegradere

    Arild

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *