Test Nexa LMST-606 magnetkontakt

Nexa Trådlös magnetkontakt för dörrar och fönster.

Modell: LMST-606

NexaDoor

 

 

 

 

 

 

 

Storlek 42x72x16 med båda enheter sammanfogade.

Räckvidden på enheten är relativt bra, data som skickas över 433Mhz och träffar i regel alltid. Batterierna räcker på entrédörrar ca ett halvår innan det behöver bytas,  dörrar som inte används allt för frekvent  har räckt över ett år.

Det finns möjlighet att koppla enheten som en timer, detta görs genom att på baksidan av den stora enheten vrida ett ur. tidsintervallen är 0,2,4,6,8,10,15,20 minuter från att dörren stängs. Eftersom enheten inte rapporterar in batteristatus så måste man hålla koll på när enheten börjar missa.

 

 

  • Prisvärd: 5 av 5,  Pris Ca 120:-  
  • Funktion: 3 av 5, Enheten rapporterar in och är stabil. slutar dock fungera utan varning när batterierna blir dåliga. plastmontage har lätt att spricka vid montering.
  • Design: 2 av 5, plastig och finns enbart i färgen vit.

 

Mitt betyg blir 3/5

KuggPoangSlut60x60KuggPoangSlut60x60

 

 

 

Monteringen görs enkelt med en skruv upptill och nedtill på båda enheter. Vid montering tänk på att montera enheten så att batteriluckan är lättåtkomlig eftersom det krävs batteribyte varje år.

Nexa-DoorSensor1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enheten fungerar riktigt bra med TelldusCenter, kör man version 2.1.2 så rapporterar den in som en och samma enhet. Enheten fungerar i äldre version med, men rapporteras då in som två separata enheter. enheten fungerade riktigt bra komponent i larmlösningen jag tidigare nyttjade.

TelldusCenter212

 

 

 

 

 

 

// Markus

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *