Powershell till Linux och Mac!

Powershell släpps som Open Source! Finns nu till både Linux och MAC!

Hemautomations modul

Powershell

Detta innebär att Automatiserars Powershell modulen för att hantera bland annat Vera nu fungerar på Mac och Linux! Eftersom det rör sig om en tidig alfa version av Powershell 6.0.0 finns en del buggar tyvärr.

Läsa mer om vår hemautomationsmodul: Powershell modul för hemautomation

Har testat PowerShell på Ubuntu 14, Installationen gick smidigt enligt instruktionerna på github. För mer information om hur man Installerar Powershell på övriga versioner finns här: Github

Installation av Powershell på Ubuntu 14
Installation av Powershell på Ubuntu 14

Att Powershell finns på Linux och Mac ger fler möjlighet att använda olika Windows moduler och script för att hantera olika hemautomationslösningar. Tyvärr är det en del buggar som gör att exempelvis Install-module AutomatiserarSE inte direkt fungerar ( Bugg i PowerShell med versionsnamn..). Fungerar fortfarande helt ok på alla andra Windows versioner av Powershell.

För att lösa problemet tillfälligt behöver man ladda hem och spara filen manuellt, lokalt på Linux maskinen. Modulen behöver laddas manuellt,detta görs genom att skriva följande:

. .\automatiserarse.ps1   (dvs ”.”  mellanslag ”.\filnamnet”.)

När steget ovan är utfört bör kommandot nedan fungera. Vissa funktioner som nyttjar ”Test-Connection” kommer inte att fungera tyvärr, kommer att se vad som felar och avhjälpa felet inom kort.

Set-MjVeraDevice -VeraIp DittIP -Action OFF -DeviceID 123

Hemautomations modulen laddades manuellt. Lampan släcktes / tändes ok.
Hemautomations modulen laddades manuellt. Lampan släcktes / tändes ok.

Mer information om Powershell på Linux kommer att komma inom kort på följande sida:  Powershell modul för hemautomation

// Ispep

3 reaktioner på ”Powershell till Linux och Mac!”

 1. Nu så, även till Mac :). Förslag: Du har ju skrivit en hel del kring detta, kanske läge att sammanfatta alla länkar till artiklar på en ny sida för oss nya.

   1. Bra att du hittade 🙂

    Har testat Powershell på Ubuntu 14, tyvärr en hel del saker som buggar och funktioner som saknas. Vissa .net classer saknas helt, vissa jag nyttjat i modulen tyvärr.
    Men som sagt det är en Alfa av Powershell så förhoppningsvis kommer felen att avhjälpas allt eftersom. Om du testar på MAC skriv gärna hur det fungerar där, har som själv inte någon möjlighet att testa där 🙁

    // Ispep

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *