Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Omröstning på nästa projekt

IOT – Internet Of Trädgård

Efter någon veckas omröstning på vår Facebooksida så var intresset störst på att komma igång med automation av trädgården. Självklart måste man hänga med i trenderna hemma och köra IOT, dvs internet Of Trädgård! Målet är att automatisera så mycket som möjligt i trädgården, några av områdena jag kommer fokusera på är:

 • Bevattning
 • Övervakning
 • Loggning
 • Grafer
 • Styrning
 • Belysning

Direktlänk till projektsidan: https://www.automatiserar.se/internet-of-tradgard-iot/

Det som finns just nu är en projektsida (2018-06-19), den saknar teknisk information om komponenter som kommer nyttjas. Har du tips och idéer på vad som borde ingå i projektet så skriv gärna en kommentar på saker att ta med. Min förhoppning är att komma med löpande uppdateringar på projektsidan allt eftersom det automatiseras under sommaren.

// Ispep ( Markus )

 

 

Har du precis börjat med smarta hem eller redan kommit en bit på resan? Läs våra dedikerade guider om smarta hem. Dom ger dig kunskaper som hjälper dig fatta rätt beslut i din resa.


Kommentarer

4 svar till ”IOT – Internet Of Trädgård”

 1. Ska bli kul att följa detta.
  Om möjligt vore det intressant med status/info för robotgräsklippare i detta också tex Husqvarna Automover 🙂

  1. Har funderat lite på robotgräsklippare, men jag kommer troligen inte hinna med det i år tyvärr.

   // Ispep

 2. Jag har ett bevattningssytem som är byggt på en arduino som mäter fukthalten i jorden i växthuset och öppnar solenoidventiler efter behov. Det som saknas är visualisering av hur mycket vatten som ges. Planen är att skicka data till en ESP8266 och sedan vidare till Vera genom URL-kommandon som du beskriver i https://www.automatiserar.se/wifi-sensorer-till-vera/. Plottning kan därefter ske i DataMine. Det svåra verkar vara att ändra i Verans .xml och .json filer för att ändra typ av sensor och enhet till liter. Det vore toppen om en guide till hur dessa filer skall ändras kunde inkluderas i projektet.

  1. Hej
   Låter som att du har kört det ett tag? Vilken typ av fuktsensor använder du?
   Har för mig att det inte ska vara allt för komplext att ändra så du får ett annat värde. Gjorde det i till min pelletsmätare om jag inte är helt fel ute, tror jag skrev i den guiden hur man gör med. Kan försöka leta fram det när jag får lite mer tid att sitta.

   // Ispep

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Vill du lära dig mer om smarta hem
och inte riskera missa några nyheter?

Gör ditt hem Smartare med några av dessa tillbehör

Vi har testat många enheter som gör vår vardag enklare och smartare, vissa bra och vissa mindre bra. Många är helt vanliga enheter som fått smarta funktioner eller tekniker installerad. Något som vi sedan försöker använda för att göra vår vardag enklare och vårt hem smartare. Är du intresserad av att se vad du kan göra med dessa enheter så klicka på bilden för att läsa mer om hur vi upplever den.