Omröstning på nästa projekt

IOT – Internet Of Trädgård

Efter någon veckas omröstning på vår Facebooksida så var intresset störst på att komma igång med automation av trädgården. Självklart måste man hänga med i trenderna hemma och köra IOT, dvs internet Of Trädgård! Målet är att automatisera så mycket som möjligt i trädgården, några av områdena jag kommer fokusera på är:

 • Bevattning
 • Övervakning
 • Loggning
 • Grafer
 • Styrning
 • Belysning

Direktlänk till projektsidan: https://www.automatiserar.se/internet-of-tradgard-iot/

Det som finns just nu är en projektsida (2018-06-19), den saknar teknisk information om komponenter som kommer nyttjas. Har du tips och idéer på vad som borde ingå i projektet så skriv gärna en kommentar på saker att ta med. Min förhoppning är att komma med löpande uppdateringar på projektsidan allt eftersom det automatiseras under sommaren.

// Ispep ( Markus )

 

 

4 reaktioner på ”IOT – Internet Of Trädgård”

 1. Ska bli kul att följa detta.
  Om möjligt vore det intressant med status/info för robotgräsklippare i detta också tex Husqvarna Automover 🙂

  1. Har funderat lite på robotgräsklippare, men jag kommer troligen inte hinna med det i år tyvärr.

   // Ispep

 2. Jag har ett bevattningssytem som är byggt på en arduino som mäter fukthalten i jorden i växthuset och öppnar solenoidventiler efter behov. Det som saknas är visualisering av hur mycket vatten som ges. Planen är att skicka data till en ESP8266 och sedan vidare till Vera genom URL-kommandon som du beskriver i https://www.automatiserar.se/wifi-sensorer-till-vera/. Plottning kan därefter ske i DataMine. Det svåra verkar vara att ändra i Verans .xml och .json filer för att ändra typ av sensor och enhet till liter. Det vore toppen om en guide till hur dessa filer skall ändras kunde inkluderas i projektet.

  1. Hej
   Låter som att du har kört det ett tag? Vilken typ av fuktsensor använder du?
   Har för mig att det inte ska vara allt för komplext att ändra så du får ett annat värde. Gjorde det i till min pelletsmätare om jag inte är helt fel ute, tror jag skrev i den guiden hur man gör med. Kan försöka leta fram det när jag får lite mer tid att sitta.

   // Ispep

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *