Homey uppdaterad till 3.0

Idag släpptes version 3.0 av Homeys operativ, vi har självklart uppdaterat både app och kontroller till version 3.0, och än så länge helt utan problem.

Den nya överblicken på energiförbrukning i Homey Version 3.0

Den nya funktionen ”Homey Energy” är den stora nyheten i Athoms nya firmware, info om den finns här: https://firmware.athom.com/. Vi hade hoppas att det skulle vara mer än detta som uppdaterats, som exempel att Zigbee skulle få sig en uppdatering i och med version 3.0, men vi hittar inte någon information om detta tyvärr.

Vi uppdaterade Homey till 3.0 utan problem, efter ca 5 minuter var Homey igång och uppdaterad till 3.0. Appen behövde även uppdateras i samband med detta. Om du funderar över om alla appar fungerar och vilka vi har i vår kontroller så kan du läsa vårt inlägg om Homey här (har du problem med Trådfri gateway så kom en uppdatering till den under dagen med, senaste versionen är 1.5.3)

Nyheter i Homey 3.0

I version 3.0 av Homey så är det energiövervakning / översikt den nyhet Athom lyfter fram nyhetet. Och vad vi kan se så har dom gjort en hel del jobb med att ta reda på förbrukning från olika lampor med.

Homey vill lyfta fram energi mätning som en av de stora nyheterna.

Athom Homey har även valt att uppdatera hemsidan i och med uppdateringen av sin mjukvara. Detta påverkar dock inte Homey på något sätt, utan är nog mer tänkt för att locka nya kunder till Homey.

Fick även ett tips från Facebook gruppen https://www.facebook.com/groups/HomeyHomies/ (Riktig bra grupp att vara med i om du äger en Homey) att det nu även ska gå att dela flows ”Shared Flow”.

Athom har även gjort en film på flows här: https://homey.app/en-us/explainer/flow/

Problem med lite minne i Homey?

Innan uppdateringen till version 3.0 så började vår Homey få slut på minne, detta beror på att vi har många appar installerade, men även att Homey:s egna process dragit mycket minne. Detta resulterade i att appar stannade eller blev pausade.

Innan uppdateringen började vi få problem att appar slutade svara..

Bilden ovan där appen Google TTS har slutar att svara beror på att vår Homey har börjat få slut på minne. Värt att tillägga är att Homey:n varit igång mer än två månader helt utan problem då. Och detta var innan uppdateringen till 3.0 installerades. Om du har problem med att appar pausas eller stoppas, kolla så att din Homey inte fått slut på minne eller är väldigt nära 512 Mb förbrukat minne.

Efter uppdatering till version 3.0 och omstart av Homey så ser vi att homey drar 136Mb minne, innan var den uppe i 214 Mb.

Hur gick din uppdatering? Upptäckte du några konstigheter? Hur mycket minne drar din Homey efter omstart? Har du hittat något som vi missade i uppdateringen? Säg gärna till i så fall.

// Markus