Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Google Nest Hub, kanske hittat en bugg?

Google Nest Hub: Har vi hittat en bugg?

Vi har nyligen börjat använda en Google Nest Hub (länk till Google), vi har nämnt det på vår Instagram tidigare i veckan. Vi kommer primärt använda Nest Hub i köket, bland annat för att presentera recept vid matlagning och hantera timers. Vi har även börjat använda den som ChromeCast enhet för att presentera morgonnyheter och webbradio. I det här inlägget skriver vi dock inte så mycket om Nest Hub eftersom vi håller på att utvärdera den för fullt. Orsaken till inlägget är att få veta om fler kan återskapa samma fel som vi upptäckte och skriver om.

Vi upptäckte när vi testade recept funktionerna i Nest Hub att med hjälp av en sekvensen röstkommandon kan få Nest Hub att starta om delar av gränssnittet istället för att göra som vi säger. Vi har anmält det som en bugg till Google, men det återstår att se om det rör sig om en bugg eller om det är något som endast vi kan återskapa.

Därför publicerar vi en film som visar händelsen (utan ljud för att inte andra nest hub:s delvis ska starta om). Vill du testa om samma fel uppstår även för dig så har vi skrivit vad vi säger i filmen steg för steg för att få delar av gränssnittet att starta om. Uppstår samma för dig så skriv gärna en kommentar så vi får det bekräftat att fler kan återskapa detta. (2019-11-22 – 22:12 – Flera läsare har testat och verifierat buggen, ni behöver inte testa detta själv) Men om du testar, kolla gärna om din klocka på Nest hub går från tidsformatet ”19:46” till att presenteras som ”7:46” när den startat om delar av gränssnittet, detta hände nämligen med våran Nest Hub.


Kollar du på filmen så ser du hur pass smidigt Nest Hub faktiskt presenterar recept från hemsidor, samt omstarten. I filmen hörde Nest hub fel, den trodde vi sa ”när stänger igen” när vi sa ”Nästa ingrediens” en gång. vi fick därför upprepa det igen. Bilden på Nest Hub är kristallklar, det är tyvärr filminspelningen som får den att visas sämre än vad den är.

Sekvensen vi säger till Nest hub för att få den att starta om delar av gränssnittet


Hey google: Visa recept för guacamole
Hey google: Öppna första träffen
Hey google Börja laga mat
Hey google: nästa ingrediens (då blir det på engelska ibland med)
Hey google: recept för köttfärsås (detta får den att hacka till några av gångerna med rösten och sedan att starta om gränssnittet).

Om du undrar varför vi just valde att fråga om Guacamole så är det för att detta är en av de första saker man uppmanas testa i Nest hub när man börjar med den.

Nu har vi återskapat felet 3-5 ggr med sekvensen av röstkommandon ovan, ibland fungerar det faktiskt med och den byter recept korrekt.

Nu ska vi vara noga med att säga att det här är det enda vi upptäckt som en konstighet ännu. Har du själv en Nest hub? Du kanske har upptäckt något liknande, i så fall skriv gärna en kommentar så vi får testa det med. En annan intressant sak är vad använder du den till och är du nöjd med den? Vi upplever den som väldigt passande i köket och har nu ersatt Google Home Mini.

// Markus

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *