Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Guide: Skript för att ändra status på en Vera enhet

Kategori:

, ,

– Taggar:

Här kommer ett enkelt litet skript som gör att du kan ändra status på en enhet i din Vera från din Windows dator.

Jag använder den för att sätta på förstärkaren som jag har kopplad till min HTPC, och istället för att behöva gå in i en app på telefonen eller till Verans webb-gränssnitt så använder jag detta skript för att starta enheten som är kopplad till förstärkaren via ett kortkommando. Så jag behöver bara trycka på CTRL + F11 på tangentbordet så startar förstärkaren.

veraskript

På rad 9 anger du ip adressen till din Vera.

På rad 12 ser du ett exempel på hur du stänger av enheten. VeraDevice är namnet på funktionen. ”42” är Device # som du hittar i Verans webb gränssnitt, se bilden nedan. ”0” = stäng av enheten och om du byter ut den till ”1” istället så betyder det att du vill sätta igång enheten.

Device

Ladda ner skriptet här: VeraDevice och döp om det till .vbs som filändelse.

Du kan redigera skriptet via Notepad.exe (anteckningar), eller så laddar du hem Notepad++ som är en betydligt mer kompetent redigerare för skript. Om du använder Notepad++ för att redigera ditt skript, kom ihåg att spara skriptet som ANSI enligt bilden nedan.

ansi

För att få skriptet att köras med ett kortkommando på din Windows dator så skapar du en genväg till skriptet på ditt skrivbord, högerklicka på genvägen och välj egenskaper på genvägen. Klicka på fältet för kortkommando och håll in t.ex. CTRL och F11 och klicka sedan på OK.

stereo

Så där, nu kan jag enkelt starta min förstärkare från datorn!

 

 

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.


Taggar:


Kommentarer

Ett svar till ”Guide: Skript för att ändra status på en Vera enhet”

  1. […] har tidigare skrivit om ett skript som kan styra dina Vera enheter av och på. Det här är en uppatering av samma skript. Skillnaden […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *