Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Trigga din ip-kamera med hjälp av en rörelsesensor

Kategori:

– Taggar:

Att använda den inbyggda funktionen för rörelsedetektion i en vanlig ip kamera fungerar oftast inte tillfredsställande utomhus. Regn, snö och löv som blåser omkring kan ofta skapa falsk larm.

Vissa kameror har PIR sensorer som gör dessa betydligt mer pålitliga, det innebär att något som är varmt måste röra sig framför kamera. Men det är inte alla kameror som har det inbyggt. Som min Hikvision DS-2CD2332-I t.ex.

Inga problem, jag har ju en Vera 🙂

Efter jag lagt till kameran i Veran, så kan jag via kamera enheten arkivera bilder när en sensor triggas. Men det duger inte för mig, jag vill ha en bild skickad till mig. Detta går att göra med Vera Alerts och PLEG.

Under Inputs i PLEG skapar jag en trigger för rörelsesensorn jag har, i detta fall 2 st.

PLEG1

Under Conditions så lägger jag till båda inputs jag nyss skapade och döper villkoret. (Den längst ner)

PLEG2

Under Actions, klicka på Advanced och välj Vera Alters under ”Pick a device” och sen ange {Picture(DITT-ENHETS-ID)} och vilken text du vill ha bakom.

PLEG3

För att hitta din kameras enhets id till strängen ”{Picture(DITT-ENHETS-ID)}” du skulle ange ovan, klicka på den lilla skiftnyckeln på din kamera som du vill bifoga din bild från, så ser du Device # under fliken Advanced, det är ditt id nummer.

PLEG4

Klart, kör du appen Vera Alerts till din Android mobil så kommer du få en bild bifogad till denna. Kör du iOS? Ingen fara, du kan skapa en SMTP-Mail profil i Vera Alerts och få bilderna bifogad i ett mail istället. Smidigt!

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.


Taggar:


Kommentarer

3 svar till ”Trigga din ip-kamera med hjälp av en rörelsesensor”

  1. […] Nu kan du börja koppla regler till din kamera, är du mer intresserad av det så kolla detta inlägg. […]

  2. […] är ett kameramärke som fungerar utmärkt med din Vera. Vi har skrivit om hur du kan koppla en eller flera rörelsesensorer till din kamera här. Vi har även skrivit om hur du lägger till just en Hikvison kamera till din Vera […]

  3. […] Ett annat exempel som jag har skrivit om här tidigare, är att jag använder flera rörelsesensorer för att trigga en av mina övervakningskameror. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *