Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

LG SmartThinQ Sensor

Kategori:

, ,

– Taggar:

LG-SmartThinQ-Sensor-02[1]

LG kommer släppa SmartThinQ Sensor som är tänkt att övervaka dina ”dumma” vitvaror som inte har eget stöd för IoT.

Den ska kunna övervaka t.ex. ditt kylskåp eller tvättmaskin genom att känna av temperaturen från kylskåpet eller vibrationerna från din tvättmaskin, för att sedan notifiera när tvätten är klar. Den ska även  kunna avgöra om dina varor i kylskåpet har blivit dåliga eller inte. Men jag är lite skeptiskt till att de har listat ut ett sätt att göra detta fullt automatiserat. Förmodligen handlar det om att man får uppdatera något form av register när varorna är köpta eller liknande för att den ska kunna ha koll på det.

En annan smart funktion är att sensorn ska även kunna styra din luftkonditionering. Samt att den även ska kunna känna av hur många gånger dörren öppnas när du inte är hemma.

Det handlar dock inte om några Z-wave sensorer utan dessa kommer ansluta till AllJoyn protokollet (https://en.wikipedia.org/wiki/AllJoyn).

Läs mer hos LG för mer information och glöm inte att kolla in vårat egna projekt för att kolla när tvättmaskinen är klar.

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.


Taggar:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *