Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Guide: Lägg till Hikvision kamera i Vera

20130703205427227998[1]

Hikvision gör prisvärda ip kamera modeller med hög kvalite. Jag har ett par olika modeller hemma som jag kör via POE. POE står för Power Over Ethernet. Vilket innebär att du matar högre spänning och ström genom en vanlig nätverkskabel samtidigt som data passerar via kabeln. Det betyder att du bara behöver ha en kabel till din kamera, både för att prata med nätverket och att förse kameran med ström.

Självklart kan du lägga till din Hikvision kamera till din Vera.

Vad finns det för fördelar att ha kameran in i Veran? Du kan använda t.ex. använda Z-wave sensorer för att trigga att Veran ska hämta en bild från din kamera och skicka till dig. Du kan även se bilden från kameran direkt från Verans webbgränssnitt eller via appar kopplade till din Vera.

För att lägga till din Hikvision Kamera i UI5 gränssnittet. Klicka på Devices och sen Add devices.

Välj Add Camera.

Välj I want to add IP Camerakamera1

Kameran kommer inte dyka upp automatiskt, klicka på Manually add.

kamera2

Välj rätt kamera om den finns med i listan som kommer upp. Om den inte dyker upp skriv in ip adressen i fältet nedan och lägg till Streaming/Channels/1/picture på slutet, välj Next.

kamera3

Välj Generic IP Camera i scroll listan, OBS den kan byta ut din sökvägen efter IP-adressen efter det valet. Kolla så att den fortfarande är rätt. Ange användarnamn och lösenord till kameran.

kamera4

Om du inte lyckas hämta bild från kameran så kan du gå vidare så att kamera enheten skapas i ditt Vera gränssnitt. Och redigera sen kamera enheten och jämför med inställningarna nedan. Fälten ip och URL är de som är intressanta.

kamera5 kamera6

Så här kommer enheten att se ut när en fungerar.

16[1]

Och klickar du på view så ser det ut så här.

17[1]

Om du har en PTZ kamera som stöds så kommer du kunna panorera och zooma med reglagen till höger. Och du kan även maximera bilden med den 2 pilarna i nedre högra hörnet.

Nu kan du börja koppla regler till din kamera, är du mer intresserad av det så kolla detta inlägg.

 

 

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.


Taggar:


Kommentarer

5 svar till ”Guide: Lägg till Hikvision kamera i Vera”

 1. […] Luvan har tidigare gjort en guide för Hikvison med UI5 […]

 2. […] Hikvision är ett kameramärke som fungerar utmärkt med din Vera. Vi har skrivit om hur du kan koppla en eller flera rörelsesensorer till din kamera här. Vi har även skrivit om hur du lägger till just en Hikvison kamera till din Vera här. […]

 3. Fungerar Hikvisions kameror fortfarande med vera nu när NPAPI inte längre stöds av webbläsarna?

  1. Hej
   Ursäkta sent svar, jag kör alla mina kameror Frame by frame, dvs image url:en så dom fungerar för mig. Kan tyvärr inte svara för tillfället hur det är med NPAPI tyvärr, när VeraSecure kommer så testar jag nog att uppdatera alla mina inställningar för kameror mm, kan försöka återkoppla då.

   // Ispep

 4. […] inkludera vilka kameror som helst (nästan), allt från billiga Dlink kameror till mer proffsiga Hikvision eller VistaCam700. Jag har även haft möjlighet att låta kamerornas egna rörelseavkänning ladda […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *