Fråga: Går det att använda Telldus duo eller net med Vera?

animated-question-mark-for-powerpoint-question-mark[1]

Vid ett flertal tillfällen har vi fått frågan om det går att använda en Telldus tellstick duo eller net istället för RFXtrx till Vera för att kontrollera 433 MHz enheter.

Och svaret blir: Nja 🙂

Det går, men som det ser ut nu blir det ingen jätte enkel eller lika snygg lösning som med RFXtrx enheten.

Med hjälp av vårat skript så går det att automatisera telldus som du kan läsa mer om här. Och teoretiskt så skulle du kunna skriva lite lua kod som gör att du kan trigga en 433 MHz enhet via en telldus när en scen exekveras på din Vera. Och du kan även läsa status av en tempgivare med samma teknik. Men det kräver en hel del kod-knackning och fritid.

Så om du är en sån som gillar att sätta tänderna i en utmaning och har fritid över så visst är det möjligt. Men om du är ute efter en enkel och snygg integrering så tycker vi du ska satsa på en RFXtrx enhet istället.

 

 

4 reaktioner på ”Fråga: Går det att använda Telldus duo eller net med Vera?”

 1. Intressant, tror att det är många som har en gammal tellstick liggandes. Är det någon som har en början på lua som man kan använda? Har själv en RFXtrx och tellstick duo, men vill lära mig lua.

  1. Intressant! Blir till att försöka testa den där 🙂
   Såg att du gärna vill veta hur man postar till app storen, tyvärr inte själv testat. Men det kanske nån på det här forumet kan hjälpa dig med:
   http://forum.micasaverde.com

   // Ispep

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *