Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Fibaro RGBW controller FGRGB-101

Kategori:

– Taggar:

IMG_0810 IMG_0811

RGBW? Vad är det? Vi börjar med att förklara vad RGB LED är. Det är en lysdiod som innehåller röd, blå och grön färg och kan visa dessa samtidigt. Det gör att de kan visa upp en stor variation av färger genom att blanda dessa samtidigt i olika styrkor.

RGB LED har funnit rätt länge, men den stora nackdelen med dessa är att det är svårt att få äkta vit färg, den blir gärna rosavit eller blåvit istället för riktigt varm eller kallvit. Men här kommer RGBW in i bilden, den innehåller förutom röd, grön och blå LED, även en extra vit LED. Det betyder att du kan få en snyggare färgskala och även riktigt vitt ljus.

Det brukar finnas både varma och kalla RGBW dioder, personligen tycker jag att varmvitt passar bäst inomhus och kallvitt kan fungera bra utomhus beroende på vilka färger som är omkring. Men att blanda lite kallt och varmtvitt inne kan även se fräscht ut beroende på hur smakfullt man gör det.

Det är inte helt omöjligt att det dyker upp ett test av Fibaro RGBW controller för jag är sugen på att själv skaffa en 🙂 Du hittar dom bl.a. på m.nu för runt 499 kr i skrivande stund.

255x204x361-4-left.jpg.pagespeed.ic.tgeJBTo-SC[1]

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.


Taggar:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *