Aeotec kommer med en ny smidig dörr och fönstersensor

hero-image[1]

Aeotec Door / Window Sensor 6 är en triangelformad dörr och fönstersensor (se bild ovan längst ner i högra hörnet) som har ett uppladdningsbart batteri som ska räcka i runt 1 år. När batteriet börjar ta slut så går det att ladda upp batteriet via USB. Inte en sån dum lösning med tanke på vad de små litium batterierna som andra sensorer använder, brukar kosta.

any-dooe[1]

9 mm tjock och 72mm lång ska denna sensor vara och finns i några olika färger som syns på bilden ovan. Sensorn använder dubbla magnetsensorer längst båda sidorna bredvid spetsen.

magnet

Som det syns nedan följer det med ett fäste som jag antar gör att det enkelt går att ta lös sensorn när man ska ladda batterierna.

montering

Klass-ledande antenn utlovas vilket ska ge 150 meters räckvidd, vilket låter väldigt bra. Men förmodligen menar de upp till 150 meter vid fri-sikt.

Sensorn ska kunna uppdatera sig själv trådlöst om det kommer en ny firmware, vilket låter väldigt smidigt. Tidigare har deras äldre multi-sensor krävt uppdatering av firmware via usb kabel vilket inte var jätte krångligt men skönt att slippa om det fungerar bra att göra det trådlöst.

128 bitars AES kryptering ska användas vid överföringen av data mellan kontroller och sensorn.

battery[1]

Här ovan ser ni batteriet som ska klara av över ett år vid användning av dörrar och fönster som inte används ofta och runt 10 månader för dörrar som används ofta.

Uppladdningsbart batteri gillar vi. Vi uppskattar batteridrivna sensorer på det viset att om jag får strömavbrott eller liknande så är det endast Veran i sig som behöver sitta på UPS för att allt ska snurra på som vanligt. Men nackdelen är så klart att köpa och byta batterier till dessa enheter. Jag kan leva med att byta batterier en gång om året. Men inte var 3:e månad som tyvärr en del enheter kräver. Och ännu bättre tycker jag att det är när man inte behöver köpa nya batterier utan bara ansluta den till ett USB-uttag ett tag för att ladda upp den. Riktigt bra.

Formatet av sensorn tilltalar. Den sensor jag själv har sittandes på min ytterdörr är allt annat en vacker. Denna sensor vore en uppgradering när det kommer till det estetiska 🙂

Läs mer om Aeotec sensorn här.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *