Xandem, närvarosensor som går genom väggar

xandem

Här har vi en närvarosensor går genom väggar och möbler för att hålla kolla på vad som händer i ditt hus. Xandem använder sig av små plugin enheter som sitter i ditt eluttag som skickar ut radiovågor över 2.4 GHz för att detektera rörelse i huset. Mindre husdjur ska inte ge utslag medans större föremål i rörelse ska gå att följa live i appen.

image[1]

Väldigt spännande lösning om att kunna följa rörelserna i huset genom väggar och möbler tycker vi. Våra funderingar hamnar även på om enheterna skapar störningar på befintliga 2.4 GHz enheter som kan finnas, även fast det ska kunna gå att byta kanal på Xandem systemet. Det minsta paketet använder 10 st enheter och ska klara av att täcka ett område på 1500 ft2 vilket motsvarar ca 140 m2.

xandem2

Priset för XH10 är $490 USD och $595 USD för XH15. Under augusti 2016 ska de första leveranserna ske.

Här kan ni se lite mer ingående om hur det fungerar.

 

2 reaktioner på ”Xandem, närvarosensor som går genom väggar”

  1. Intressant, men det verkar bli fullt på 2.4 GHz (802.11b/g/n & Zigbee) tror ni att det räcker med att ändra kanal som de skriver i FAQ?

    1. Lite tveksamt att det inte kommer märkas av beroende på vad man har för 2.4 GHz utrustning hemma. Det ska gå att aktivera och deaktivera funktionen och om de har gjort det så smart att man kan stänga av själva sändarna medans man är hemma (av-larmat) så skulle det vara fördel.
      Men om man mest bara kör 5 GHz på sitt vanliga trådlöst nätverk och inga fler 2.4 GHz prylar så fungerar det säkert fint.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *