Vera Alerts – push-meddelanden till din android m.fl.

Feature

Vera Alerts är ett plugin till din Vera som gör att du kan skicka push-meddelanden till din Android och annat, och det går snabbt. Oftast blir det inte mer än 1-3 sek fördröjning innan det når mobilen.

Du kan välja olika nivåer av meddelanden som du kan koppla olika ljud till. Jag använder t.ex. nivå 1 för info meddelanden som är bra att veta men inte kritiska, där har jag valt att telefonen endast ska vibrera. Typ att ytterdörren öppnas eller stängs. Det gör att jag kan få en liten logg i telefonen över de saker som har hänt över dagen. Jag använder även nivå 1 för felsökning. Om jag har en regel som inte riktigt gör som jag vill, så kan jag sätta meddelanden när någon sensor löses ut för att enklare felsöka varför det inte fungerar som tänkt.

Nivå 5 använder jag för kritiska larm. T.ex. brandvarnare, vattenlarm eller inbrottslarm. Till den nivån har jag kopplat en ljudsignal som väcker uppmärksamhet.

IOS app finns inte ännu men på Vera Alerts sida så nämns det att det ska komma i framtiden. Men däremot finns bl.a. Pushover profile för både Android och IOS.

Det går även utmärkt att skicka mail från Vera Alerts och detta kan du göra genom att välja din egen SMTP server, vilket betyder att du är inte beroende av Veras egna tjänst för mail. Redundans kan vara väldigt behändigt när man länkar notifieringar för t.ex. brandlarm eller andra kritiska saker.

Vera Alerts har även en hel del till roliga funktioner. Som att skicka ljud via Sonos, Pushbullet Profile, Twilio Profile och Forwarded Plugin Profile. Den sista är tänkt för avancerade användare som vill använda Vera Alerts till något system som det ännu inte finns stöd till.

Här nedan finns en kort video ang Sonos stöd för Vera. Och som jag förstår det så är det enkelt att skicka text till tal från Vera Alerts till Sonos systemet via din Vera.

Vera Alerts är tyvärr inte gratis, men du kan testa det gratis i 30 dagar och efter 30 dagar får du skicka 20 meddelande per omstart.

When first installed you will have 30 days of unlimited access. After 30 days you will be allowed to use this software without a license with a max of 2 profiles and 20 messages per Vera Reload

För att komma igång med själva appen till din Android lur så krävs det att du installerar Vera Alerts plugin på din Vera. Samt Vera Alerts appen på din Android.

Gå sedan in i inställningarna (Settings) i appen på din Android mobil och under Device Identifier så hittar du din unika kod som hjälper Vera Alerts servrar att veta vilken mobil som den ska skicka meddelanden till.

unnamed

Device Identifier koden ska du fylla i fältet VeraAlertsID under Vera-Alerts-Mobil profilen du skapar under fliken Profiles.

Send alert 2

När dessa fält har samma innehåll så går du in i Vera Alerts appen på din mobil och klickar på Register, vilket slutför länkningen mellan din mobil och din Vera.

Nu kan du hoppa över till din Vera och testa att skicka ett meddelande. Gå in på fliken Send Alert och bocka i Vera-Alerts-Mobil och skriv in ett test meddelande och klicka på Send knappen. Efter nån sekund bör det dyka upp på din mobil.

Send alert

Som bilden nedan visar så grupperar den dagarna automatiskt, så att du själv kan expandera den dagen du är intresserad av och kolla in djupare där utan att listan blir allt för lång. Du kan även välja hur länge du ska spara dina äldre meddelanden från Vera Alerts.

 

unnamed2_small

När det kommer till stabilitet så har det kanske 1 eller 2 gånger på ett år som det har strulat för mig, så inget där heller att klaga på.

Jag använder Vera Alerts dagligen och tycker det är ett väldigt bra plugin till Veran. En licens kostar just nu $5.95 som engångskostnaden och det tycker jag att det är värt.

Vi har tidigare skrivit om olika appar för Veran som vi tycker är värd att nämna. Klicka här för att se flera!

10 reaktioner på ”Vera Alerts – push-meddelanden till din android m.fl.”

 1. Pingback: Guide – Vera UI7 – Appar |

  1. Jag kör själv UI5 tills de nya Verorna släpps. Men jag är rätt säker på att det fungerar på UI7.

 2. Är inte helt nöjd med responsen i detta plugin.
  Nån gång om dagen så blir en fördröjning på 5-15min, sedan rasslar alla försenade notiser in på en gång.
  Inte helt enkelt att fatta hur aviseringarna fungerar mellan veran och pluginet.

  Finns det något sätt att få sms aviseringar på ett enkelt sätt? (dvs mer än de två om dagen som vera bjuder på?)

  1. De gånger jag har råkat ut för att det har blivit fördröjning för VeraAlerts så har det berott på att min telefon har bytt nät. D.v.s. när jag kommer hem kommer telefonen automatiskt att byta från mobildata till wifi, och när den gjort det så kommer det ta en liten stund innan VeraAlerts kommer igång igen. Men så mycket som 15 minuter har jag inte varit med om, utan då har det handlat om en eller två minuter kanske.

   Förmodligen fungerar det så att din VeraAlerts skickar information från din Vera till en server. Din telefon via appen VeraAlerts registrerar sig mot samma server och säger att jag är id xxxx (som matchas mot inställningarna i din Vera) så skicka mig den information jag ska ha. På det viset behöver man inte bry sig om brandväggsregler i samma utsträckning eftersom både telefonen och din Vera initierar kommunikationen vilket brandväggar oftast släpper genom trafik utåt men är hårdare mot trafik inåt.

   Om någon är nyfiken på hur många meddelanden som VeraAlerts hanterar så är det över 1.000.000 per månad numera 🙂
   http://forum.micasaverde.com/index.php?topic=33632.0

 3. Pingback: Problem med VeraAlerts? |

 4. Pingback: Vattenfelsbrytare och Fibaro Universalsensor |

 5. Pingback: Test av Nexa Bridge |

 6. Fredrik Ekenstierna

  Hej! Jag har problem med att jag får notiser både från Vera appen och via Vera Alerts. Ska inte Vera Alerts ersätta de vanliga notiserna, eller måste jag ställa in detta någonstans?

  1. Hej
   Jag får både mail notiser och via appen (telefon, dator) samt sms till telefonen, vilket kan vara lite störande. Har dock inte gjort några försök att stänga av det ännu. Vilken plattform gäller det för dig?

   // Ispep

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *