Test av Vision Siren VIS_ZM1601

index

Detta är en batteridriven siren från Vision som du kan koppla till din Z-wave kontroller. Förutom att pipa med bra kraft så har den en strobe-funktion som betyder att ett par lysdioder blinkar rött ner till på enheten när den larmar.

Själva ljudvolymen på pipet är det inget fel på, högt och irriterande piper den som en siren ska. Men när det kommer till lysdioderna längst ner så är de rätt klena.Visst blinkar dom, men en strobe-enhet för mig ska vara så pass stark att man blir bländad av den om man tittar på den.

En fördel med denna enhet är att den säger till om den inte kan prata med Z-wave kontrollern. När jag kopplade ner min Vera för att byta antennen i den, så gav den ifrån sig ett kort pip liknande en brandvarnare som fått slut på batteri, när den inte nådde Veran.

Den har även en tamper switch på baksidan, vilket gör att om någon tar ner enheten så kommer den börja pipa. Vilket betyder att om du ska byta batterier så är det hörselkåpor som gäller.

Den största nackdelen med denna siren är batteritiden. När jag köpte den så följde det med ett par enklare batterier med enheten. Dessa batterier gav runt 70% på enhetens inbyggda batterimätare och de räckte från 5 november fram till 11 februari.

siren_battery

Som det syns på diagrammet ovan rapporterar enheten batterinivån ganska oregelbundet, den hoppar gärna 10-20% upp och ner hela tiden.

  • Prisvärd: 4 av 5, 399 kr tar m.nu för den just nu.
  • Funktion: 3 av 5, den larmar som den ska. Men en batteritid på 3 månader funkar inte enligt mig.
  • Design: 3 av 5, den ser ut som en siren, varken ful eller snygg.

KuggPoangSlut60x60KuggPoangSlut60x60

2 reaktioner på ”Test av Vision Siren VIS_ZM1601”

  1. Pingback: Test av Everspring Siren SE812 |

  2. Pingback: Min resa till hemautomation |

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *