Test av Aeon Labs Range Extender

aeo_extender

Jag installerade några brytare och sensorer i mitt garage för en tid sen. Jag anade att det kunde bli lite väl långt bort från min Vera eftersom den just nu befinner sig på andra sidan av huset, längst ifrån garaget. Jag bor i ett stenhus som käkar allt vad radiovågor heter. Mycket riktigt, det fungerade inget vidare alls. Duwi-brytaren jag använder för min utomhusbelysning reagerar inte, samt att min sensor för garageporten kan missa ibland.

Då föll tankarna på en range extender, valet landade på denna från Aeon Labs p.g.a sin storlek och smidiga format. En range extender fungerar som en repeater, den upprepar vad controllern och vad dina enheter säger så att signalerna ska gå fram som tänkt.

Installationen var busenkel! Bara att inkludera den i Veran som vanligt, och sen placerade jag den på andra sidan huset närmast garaget som sitter ihop med huskroppen. Klart! Nu funkar utomhusbelysningen i garaget!

Resultatet vart att min utomhus belysning fungerar nu som tänkt, samt att sensorn för garage porten rapporterar in bättre.

Själva enheten är väldigt liten och smidig, dock blir den rätt varm. Den jag har sitter i ett uttag som är upp och ned under ett skåp, vilket verkar göra den ännu varmare eftersom värmen stiger uppåt. Men den fungerar fint trots det.

I Veran visar sig enheten som bilden nedan:

range_extender

Och som du ser står den som Off, och ändrar jag till On så kan det hända att den står som Off efter ett tag utan att jag själv ändrat status. Men det spelar ingen roll för även om den står som On eller Off i Verans gränssnitt så fungerar den.

  • Prisvärd: 4 av 5, just nu tar m.nu 359 kr för den.
  • Funktion: 5 av 5, den gör vad den ska utan problem under testperioden. Jag har hört att vissa har nämnt att den inte fungerar med alla deras enheter, men för mig fungerade det som tänkt.
  • Design: 5 av 5, jag tycker den ser helt ok ut, liten och diskret.

KuggPoangSlut60x60

 

7 reaktioner på ”Test av Aeon Labs Range Extender”

  1. Pingback: Powershell modul Vera V1.1 | Vi Automatiserar.se

  2. Pingback: Guide: Byta antenn på Vera Lite | Vi Automatiserar.se

  3. Pingback: Guide: Byta antenn på Vera3 | Vi Automatiserar.se

    1. Du får inte längre räckvidd med den där jämfört med en annan 230v Z-wave enhet som agerar repeater.

  4. Pingback: Allt om Vera och VeraSecure |

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *