Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Sonos för Vera

Kategori:

, ,

– Taggar:

play1-play5-208-h[1]

Så vad är Sonos? Så här skriver Sonos själva på deras hemsida.

Sonos är det smarta högtalarsystemet som streamar all din favoritmusik till valfritt rum, eller hela hemmet. Styr din musik med en lättanvänd app och fyll ditt hem med ett rent och uppslukande ljud.

Om du kopplar upp en Sonos mot din Vera så kan du spela upp olika saker via Sonos högtalaren. T.ex. vilken temperatur det är ute, larm signal triggad av någon av dina sensorer, spela din favorit musik när du kommer in i ett rum, spela upp en låt eller singnal om det är något utanför din dörr. Det är som vanligt mest din fantasi som sätter gränserna.

Vi börjar med en liten video som visar hur det funkar när allt är uppsatt.

Och i den här videon under visa samma användare om hur han satt upp Sonos på hans Vera som kör UI5.

I videon nämns även PLEG vilket vi skrivit om tidigare, läs mer här om PLEG.

Har du precis börjat med smarta hem eller redan kommit en bit på resan? Läs våra dedikerade guider om smarta hem. Dom ger dig kunskaper som hjälper dig fatta rätt beslut i din resa.


Kommentarer

6 svar till ”Sonos för Vera”

 1. Hej.
  Det vore roligt om ni var sugna på att göra en video på hur man kan få TTS till veran och Sonos nu när microsoft börjar kräva pengar för den tjänsten.

  1. Hej
   Tyvärr är det ingen av oss som har en sonas i dagsläget och kan göra det:(
   Men det kanske finns någon läsare som har Vera och Sonas, samt är intresserad av att göra det? Vi länkar gärna till filmen på Youtube i så fall.

   // Ispep

  2. Jag gjorde så att jag skapade en spellista för varje del som jag ville Sonos att säga. Dessa kan man anropa via LUA // Mats

 2. Min fru sade idag ”Varför känns som man bor i ett rymdskepp?”. Jag hade just installerat min Sonos Play:1 i köket och börjat med lite enkla scener 🙂

  1. Hehe kul kommentar 🙂
   Själv har jag imperihome som pratar lite nu och då beroende på regler i veran. Typ andra dagen efter man satt upp allt så ryckte man till när paddan helt plötsligt började prata bakom ryggen på en när ingen annan än jag var hemma 🙂

 3. Svar på Johans fråga om TTS:
  Skapa en scen i Veran som anropar Sonos. Här kommer ett exempel på vad min Vera gör när jag larmar av:
  luup.call_action(”urn:micasaverde-com:serviceId:Sonos1”, ”Say”,
  {Text=”Välkommen hem”, Language=”sv”, GroupZones=”Alla”,
  Volume=95, SameVolumeForAll=”true”},
  28)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Vill du lära dig mer om smarta hem
och inte riskera missa några nyheter?

Taggar:

Gör ditt hem Smartare med några av dessa tillbehör

Vi har testat många enheter som gör vår vardag enklare och smartare, vissa bra och vissa mindre bra. Många är helt vanliga enheter som fått smarta funktioner eller tekniker installerad. Något som vi sedan försöker använda för att göra vår vardag enklare och vårt hem smartare. Är du intresserad av att se vad du kan göra med dessa enheter så klicka på bilden för att läsa mer om hur vi upplever den.