Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Guide: Läs temperatur från Fibaro brandvarnare

Kategori:

, , ,

– Taggar:

brandvarnare

Tidigare har jag skrivit ett test av Fibaros brandvarnare, där enheten presenterar sig som en rörelsesensor i UI5.

Nu ska vi kolla hur vi kan få den att presentera sig som en brandvarnare och även att läsa ut temperaturen från temp-sensorn som finns inbyggd i brandvarnaren.

Vesternet har skapat uppdaterade filer för just denna enhet som vi kan använda.

Börja med att ladda ner filerna här.

Gå sen till APPS, Develop Apps och Luup files.

Ladda upp filerna D_FibaroSmokeSensor1.xml och D_FibaroSmokeSensor1.json genom att bläddra rätt på dessa och bocka i Restart Luup after upload. Klicka sedan på GO.

laddaupp

Efter Veran har startat om, gå in på egenskaperna (skiftnyckeln) på din Fibaro brandvarnare. Under fliken Advanced så ska du ange D_FibaroSmokeSensor1.xml  i fältet device_file som på bilden nedan.

devicefile

Stäng sedan egenskaperna och klicka på den röda Save knappen. Om inte bilden ändras direkt så ladda om Verans gränssnitt i din webbläsare.

Så här ser nu brandvarnaren ut i gränssnittet. På bilden nedan larmar enheten. Det är enheten som har fastnat på ett falsklarm. Temperaturen visas som den ska, men eftersom den mäter värmen vid taket så visar den lite varmare än vad rummet är i normalhöjd.

fibaro firevarnare

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.


Taggar:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *