Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

Fyndig musdetektor

Kategori:

, , , , ,

– Taggar:

musdetektor-400x326[1]

Verisure har släppt en musdetektor som fungerar tillsammans med deras larmlösning. En rätt fyndig grej tycker jag, den känner av om en råtta eller nått annat smådjur springer in i det lilla huset. Priset för denna är 990 kr om du har ett larm från dem.

Men vi andra då som har t.ex. en Vera? Hur kan vi göra? Vill du komma billigt undan kan du alltid använda dig av MySensors som vi tidigare skrivit en guide till. Här är ett exempel på hur du kan lösa uppgiften.

Det här är en billig och vanlig rörelsesensor som funkar fint med MySensors, HC-SR501 PIR Motion Sensor Module.

.

title[1]

Att snickra till ett litet hus liknande bilden högst upp och sätta en sån här liten sensor i taket av huset riktat mot golvet, kommer förmodligen fungera fin fint för att detektera små djur som kan tänkas springa in i huset.

För mer information: http://www.mysensors.org/build/motion

Har du precis börjat med smarta hem eller redan kommit en bit på resan? Läs våra dedikerade guider om smarta hem. Dom ger dig kunskaper som hjälper dig fatta rätt beslut i din resa.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Vill du lära dig mer om smarta hem
och inte riskera missa några nyheter?

Taggar:

Gör ditt hem Smartare med några av dessa tillbehör

Vi har testat många enheter som gör vår vardag enklare och smartare, vissa bra och vissa mindre bra. Många är helt vanliga enheter som fått smarta funktioner eller tekniker installerad. Något som vi sedan försöker använda för att göra vår vardag enklare och vårt hem smartare. Är du intresserad av att se vad du kan göra med dessa enheter så klicka på bilden för att läsa mer om hur vi upplever den.