Vi hjälper dig skapa ett smartare och tryggare hem.

”Dum” video ringklocka automatiserad

Kategori:

– Taggar:

ringklocka2

Jag har en ”dum” video ringklocka som jag skaffade för ett bra tag sen. Då var den rätt hitech och kostade en slant, men tyvärr är den rätt dum i dagens mått. Men visst måste det ju gå att integrera den med Veran på nått sätt?

Den består av en utomhusdel som har en kamera i sig och en inomhusdel. När någon trycker på knappen på utomhusdelen så tänds skärmen på inomhusdelen som visar vem som plingar på dörren. Och ja som ni ser på bilden så är det ju inte direkt hd kvalitet men jag tycker den fyller sin funktion så jag vill fortfarande använda den.

ringklocka1

Jag hittade en Z-wave brytare som jag inte använde just nu, som klarar av att mäta effektförbrukningen som den inkopplade enheten använder.

PhilioFront

Jag kopplade in denna brytare på ringklockan för att se hur mycket ström den drar när skärmen är avstängd jämfört med när skärmen är påslagen på ringklockan. Resultatet vart 3 watt när skärmen är av och 10 watt när skärmen är på. Det gör att jag kan med hjälp av Veran trigga en scen när min ringklocka ringer eftersom att jag då vet att den kommer dra mer än 3 watt då någon ringer på dörren.

ringklocka1 ringklocka2

Jag skapar en scen som triggas när ringklockan drar mer än 6 watt för att ha lite felmarginal. Och sen använder jag mig av Vera Alerts för att ta en bild med hjälp av en annan kamera jag har på framsidan som har betydligt högre bildkvalitet. Vera Alerts bifogar sen bilden i ett mail som den skickar hem till mig.

ringklocka3

ringklocka5

Men eftersom jag använder mig av en vanlig Z-wave brytare så har jag även gjort en till scen som sätter igång ringklockan var 3:e timme om någon råkar stänga av den av någon anledning.

ringklocka4

En rätt enkel lösning på problemet som gör att min ”dumma” ringklocka får hänga med ett tag till 🙂

Har du precis börjat med smarta hem? Läs då våra dedikerade guider om smarta hem, dom ger dig en bra grund att bygga vidare på.

Intresserad av vårt innehåll?
Vi skickar inlägg som mail med.


Taggar:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *