Automatiserars Windows 10 App

Vi har nu tagit ett steget till med bloggen och skapat en app för Windows 10 på Microsoft Windows store!

AutomatiserarAppV4Start

Just appen ”Automatiserar” är gratis och fungerar för tillfället på Windows 10 och Windows 10 mobile, Jag kommer att försöka få igång den på IOT Core med. Mitt syfte med appen var att komma igång med Universal apps i Windows 10 och testa hur publicering i Windows store fungerar.

Jag har redan nu lärt mig mycket om hur olika enheter och skärmars upplösning ska hanteras i koden.

Jag har även en annan app i Windows store som ännu inte är publik, även den kommer att bli gratis. Målet med den appen är att skapa en mycket snabb ZWave fjärrkontroll med ett enkelt gränssnitt till Windows 10 enheter. Första steget är att skapa funktioner för att efterlikna en ”fjärrkontroll” till Vera, appen kommer enbart att fungerar när klienten sitter på samma nätverk som kontrollern. Jag gör inte så att den fungerande när enheten sitter på internet. Vera har redan gjort ett mycket bra jobb med sin egna app ”Vera Mobile Beta”. Skulle jag skapa min app så den går mot samma nav som Vera så skulle även min app ”drabbas” av en delay på 10 – 20 sekunder innan enheterna listas.

Är det någon här som vill hjälpa till att testa min ZWave app mot sin Vera med UI7 och har Windows 10 eller Windows 10 mobile? i så fall skriv gärna en kommentar nedan så skickar jag en direktlänk och licens till appen i Windows store. Den kommer att bli gratis när den är klar men jag vill inte ha den publik förens gränssnittet och funktionerna är nog bra.

 

Appen Automatiserar

Genom att söka efter ”automatiserar” i Windows store så dyker appen upp. Min beskrivning har tyvärr ännu inte uppdaterats men det kommer nog att hända inom kort.

StoreInfo

 

Exempel på hur appen ser ut i Mobiltelefonen (inte alls avancerad!)

AutomatiserarAppV2

 

Exempel på hur Appen ser ut på en Windows 10.

AutomatiserarDesktop

 

Jag kommer att försöka lägga till en notifiering i appen som kontrollerar rss feeden från sidan och skriver hur många nya poster som finns sedan sista besöket på sidan.

Kom gärna med en idé på vad appen ska innehålla, den finns redan nu att hämta hem gratis, allt eftersom jag uppdaterar den så så kommer det automatiskt att dyka upp som en vanlig uppdatering Storen på telefonen / datorn. Koden är granskad / certifierad och godkänd av Microsoft 🙂

// Ispep